BOJAN ČEČARIĆ PRVO POJAČANJE: Prelazni rok u kruševačkom Napretku biće buran
Foto: @starsport

Ekipa putuje na pripreme u Tursku

BOJAN ČEČARIĆ PRVO POJAČANJE: Prelazni rok u kruševačkom Napretku biće buran

Fudbal -

Zimski prelazni rok je počeo u ponedeljak i odmah je nagoverstio buran tok.

Novi šef Stručnog štaba Napretka Milan Đuričić Đumi napravio je sa Upravom strategiju za prolećnu sezonu i utvrdio transfer listu u oba pravca.

Kruševačke čarapane su napustili Nikola Leković, Mladen Zeljković, Srđan Matić, Miloš Mijić, Mateja Zuvić, Slavko Lukić, a uskoro će i Dino Šarac.

U grad pod Bagdalom već su pristigla i prva pojačanja za prolećni deo sezone u Ling long Super ligi Srbije.

Iz poljske Krakovije došao je Bojan Čečarić (27), u koji tamo nije iskazao svoje kvalitete, a prethodno je nastupao za subotički Spartak Ždrepčeva krv. Za popularne “golubove igrao je između 2017. i 2019. i postigao devet golova na 49 utakmica i postigao devet golova. Na početku seniorske karijere tri godine je nosio dres Radničkog iz Nove Pazove, odakle je 2013. prešao u ivanjički Javor Matis. Igrao je i za Mladost iz Lučana, kao i Novi Pazar.

U klub se, iz trsteničke Prve petoletke, vratio Andrija Pecić (19), a iz Smederava 1924 su došli Marko Bačanin (22), koji je u Srpskoj ligi Zapad za “oklopnike” dao 14 golova na isto toliko utakmica, i Nenad Ivanić (20), ofanzivni vezista, a to su profili igrača deficitarni u Napretku.

Pojačanje je stiglo i na poziciji broj 1, iz Partizana na pozajmicu je stigao golman Danilo Golović (20).

U Napretku rade i na dovođenju novih igrača kako bi se pojačale i druge linije, a čim potpišu ugovore biće priključeni na pripremama u Antaliji. Na toj atraktivnoj destinaciji u Turskoj crveno-beli će provesti dve nedelje i odgraće pet prijateljskih mečeva, a putuju već danas.

Početak prolećne sezone u Super ligi zakazan je za 6. februar, kada Napredak gostuje Partizanu na stadionu u Humskoj ulici u Beogradu.

Inače, Kruševljani su jesenju sezonu završili na 15. mestu na tabeli sa 18 bodova, tri manje od Novog Pazara i Inđije, koji su u bezbednoj zoni.

Ž. M. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track