NOVI SRBIN STIŽE NA ENFILD: Klop se zagrejao, navijači Liverpula ga hoće, 15 miliona evra neće bit problem!
Foto: Dado Đilas

to je rešenje

NOVI SRBIN STIŽE NA ENFILD: Klop se zagrejao, navijači Liverpula ga hoće, 15 miliona evra neće bit problem!

Fudbal -

Nikola Maksimović ozbiljno praćen od strane skauta slavnog engleskog kluba

Nikola Maksimović je pred vratima Liverpula, makar tako pišu engleski mediji. Visoki i snažni defanzivac Napolija prvi je izbor struke na Enfildu i vrlo je moguće da u narednim danima potpiše višegodišnji ugovor sa slavnim klubom.

Liverpul ima ogromne probleme u poslednjoj liniji tima i očajnički je u potrazi za kvalitetnim rešenjem. Već duži period na listi povređenih igrača su Virdžil Van Dajk i Džo Gomez i za njih je sezona izgubljena, dok je Žoel Matip i dalje rovit. Poslednjih meseci poziciju štopera krpili su vezni igrači poput kapitena Džordana Hendersona i Fabinja.

Jirgen Klop
foto: EPA/JUANJO MARTIN

Novinar portala "Talksport" Džim Vajt napisao je da je predsednik Napolija Aurelio De Laurentis potvrdio, da je Liverpul ranije bio zainteresovan za Nikolu Maksimovića (29). On dalje piše da bi Srbin došao kao melem na ranu ekipi Jirgena Klopa i rešio sve probleme u odbrani. Doneo bi mir i sigurnost u poslednju liniju, a i nije sklon povredama kao Žoel Matip. Uz to, Vajt piše da je Maksimović prilično visok 192 centimetra, te da odlično igra glavom, što znači da bi kod Klopa bio i opcija više u napadu.

Portal "Footballfancast" sproveo je anketu među navijačima Liverpula, da li bi klub sa Enfilda trebalo da potpiše Nikolu Maksimovića. Rezultati su bili iznenađujući. Skauzeri su se u gromnoj većini izjasnili za Srbina, čak preko 80 odsto.

foto: Liverpul FB

Englezi procenjuju da bi Liverpul trebalo da potpiše Nikolu Maksimovića. Pored svih fudbalskih kvaliteta ističu da je i prilično jeftina opcija, jer 15.000.000 evra nije prevelik izdatak za klub sa Enfilda, posebno za ono što donosi visoki Srbin.

Nikola Maksimović
foto: AP

Nikola Maksimović počeo je karijeru u Bajinoj Bašti, odakle se preselio u Slobodu iz Užica. Uspon u karijeri doživljava u dresu Crvene zvezde kod trenera Roberta Prosinečkog. Kasnije karijeru nastavlja u Seriji A, gde je prvo igrao za Torino, a potom za Napoli. Posle odlaska Karla Ančelotija iz kluba Nikola Maksimović je proveo šest meseci na pozajmici u moskovskom Spartaku, ali se povratkom na jug Italije kod Đenara Gatuza ponovo ustalio u startnih 11.

Kurir sport/www.footballfancast.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track