UEFA TIM GODINE: Dominacija Bajerna, plus Mesi i Ronaldo
Foto: Profimedia

NAVIJAČI GLASALI

UEFA TIM GODINE: Dominacija Bajerna, plus Mesi i Ronaldo

Fudbal -

Fudbaleri evropskog šampiona Bajerna dominiraju u izboru za najbolji tim 2020. godine, a svoje mesto i dalje imaju Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi, saopšteno je iz Evropske fudbalske unije (UEFA).

Fudbalski navijači širom sveta izabrali su putem sajta Evropske fudbalske unije (Uefa) najbolji tim za prošlu godinu, u kome su petorica igrača evropskog prvaka Bajerna iz Minhena.

Kako se navodi na sajtu Uefa, za nešto više od mesec dana stiglo je šest miliona glasova u izboru koji se održava 20. godinu.

Najboljih 11 igrača izabrano je iz sedam klubova i devet zemalja, a Nemačka i Španija imaju po dvojicu igrača.

Navijači su u najbolji evropski tim uvrstili golmana Bajerna iz Minhena Manuela Nojera i njegove saigrače Džošuu Kimiha, Alfonsa Dejvisa, Tijaga Alkantaru i najboljeg igrača Evrope Roberta Levandovskog.

U najboljem timu su i defanzivac Real Madrida Serhio Ramos, Virdžil van Dajk iz Liverpula, Kevin De Brujne iz Mančester sitija, kao i Kristijano Ronaldo iz Juventusa, Lionel Mesi iz Barselone i igrač Pari Sen Žermena Nejmar.

Ronaldo je u najbolji evropski tim izabran 15. put, a bio je u najboljem timu svaki put od 2007. godine.

Mesi je 12. put izabran u najbolji tim Uefa.

Navijači su najbolji tim birali od 30. novembra prošle godine do 6. januara ove godine, a mogli su da biraju sa liste od 50 igrača - petorice golmana, 15 odbrambenih igrača, 15 igrača sredine terena i 15 napadača koji su igrali za klubove ili reprezentacije neke od 55 članica Uefa.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track