ŠESTICA BRĐANA U ANTALIJI: Čukarički uništio Šahtjor u pripremnoj utakmici!
Foto: FK Čukarički

ludilo

ŠESTICA BRĐANA U ANTALIJI: Čukarički uništio Šahtjor u pripremnoj utakmici!

Fudbal -

Mladi tim Čukaričkog odigrao je fantastičan meč protiv Šahtjora iz Donjecka. Brđani su slavili sa 6:0, u duelu u kojem su imali apsolutnu dominaciju. Belo-crne je u vođstvo doveo Baić u 18. minutu, a u 45. prednost je duplirao Rogan. U drugom poluvremenu najpre je Bosnić postigao evrogol, a potom je Spasojević het-trikom dokrajčio rivala.

Od starta meča mladi tim Čukaričkog je uspostavio dominaciju protiv Šahtjora. Belo-crni, ovoga puta pod komandom Pavla Delibašića i Zorana Rendulića, bili su daleko bolji rival, stvorili su sijaset prilika, a u ranoj fazi meča došli su do vođstva. Već u trećem minutu povratnik na Banovo brdo Mihajlo Baić mogao je da postigne gol, umakao je odbrani tima iz Donjecka, ali je loše šutirao sa 15-tak metara.

Četiri minuta kasnije udarac je oprobao Lukić, golman Šahtjora Tvarovskij uspeo je da odbrani. Ipak, ono što nije učinio na samom startu meča, Baić je popravio u 18. minutu. Visok presing Brđana urodio je plodom, osvojili su belo-crni loptu na protivničkoj polovini, ponovo je Baić umakao odbrani rivala, ovoga puta usledila je precizna i efektna završnica – 1:0.

Nisu se time zadovoljili igrači Čukaričkog, igralo se gotovo konstantno na polovini Šahtjora, a šanse su se ređale kao na traci. Dobru priliku još jednom je imao Lukić, ali nije uspeo da duplira prednost, baš kao ni Rogan posle sjajne akcije i ubacivanja sa leve strane, šutirao je efektno glavom, ali je golman Šahtjora spasao svoj tim.

Kako se poluvreme bližilo kraju, tako su momci iz Čukaričkog bili sve žustriji i opasniji pred golom rivala zvučnog imena. Dominaciju su Brđani potvrdili u 45. minutu, kad je posle još jednog ubacivanja sa desne strane Rogan imao vremena da primi loptu u protivničkom šesnaestercu, a potom i rutinski savlada Tvardovskija – 2:0.

Već na startu drugog poluvremena Čukarički je imao priliku, Glišić je uputio povratni pas ka Petkoviću, koji je sa ivice šesnaesterca šutirao za malo preko gola Šahtjora. U 52. minutu imao je priliku i Spasojević, ali mu je golman Šahtjora „ušao u šut“ i uspeo je da odbrani.

Mogao je u 65. minutu Čukarički do trećeg gola, posle prodora Veličkovića i povratnog pasa, na 16 metara na loptu je natrčao Lukić, ali je protivnička odbrana izblokirala njegov šut. Ipak, Lukić se iskupio u 72. minutu, kad je sjajno proigrao Bosnića, koji je sa 20-tak metara efektno plasirao loptu u suprotni golmanov ugao – 3:0.

Nisu se na tome zaustavili mladići iz Čukaričkog, pa su brzo došli do još jedne kolosalne prilike. Spasojević je prelepo proigrao Petkovića, čiji je udarac uspeo da odbrani golman Šahtjora. Ipak, već u 79. minutu Ukrajincima nije bilo spasa. Ovoga puta Miladinović je oteo loptu rivalima, na kraju i šutirao, golman tima iz Donjecka je još jednom uspeo da odbrani, ali je sve to sjajno ispratio Spasojević, koji je lako pogodio tada već praznu mrežu – 4:0.

Ni tu nije bio kraj mukama Ukrajinaca. Već u 82. minutu Veličković je odlično centrirao sa leve strane, Spasojević je glavom šutirao, golman Šahtjora je vrhovima prstiju zakačio loptu, koja se potom odbila od prečke, pravo na nogu Spasojevića – 5:0. Isti igrač je dva minuta pre kraja kompletirao het-trik, kad je sjajno reagovao posle šuta saigrača, bio je na pravom mestu, postavio je nogu i treći put pogodio mrežu Šahtjora – 6:0.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track