UKRAJINCI SAVLADALI BRĐANE: Čukarički poražen od Dnjepra u Turskoj!
Foto: FK Čukarički

PRIPREME

UKRAJINCI SAVLADALI BRĐANE: Čukarički poražen od Dnjepra u Turskoj!

Fudbal -

Čukarički je poražen u trećem prijateljskom meču na pripremama u Turskoj, bolja od Brđana bila je ekipa Dnjepra – 0:2.

Utakmica je imala dva različita poluvremena, u prvom bolji su bili Ukrajinci, koji su inicijativu uspeli da materijalizuju sa dva pogotka, oba su delo centarfora Dovbika, prvi posle odlične akcije iz kornera u 23, a drugi iz jedanaesterca u 45. minutu. Belo-crni su bili daleko bolji rival u nastavku, a najzaslužniji što nije bilo promene rezultata bio je golman ukrajinskog tima.

Dugo se čekalo na prvu konkretnu priliku, sve do 15. minuta. Tada je savić primio loptu na 20-tak metara od protivničkog gola, napravio je dva-tri koraka i potom šutirao, ali je bio neprecizan. Uzvratili su Ukrajinci u 22. minutu, pokušao je Kogut sa ivice šesnaesterca, ali je izblokiran, njegov tim je dobio korner. I upravo je posle tog ubacivanja iz ugla Dnjepar poveo, bila je to uigrana akcija, Pikalionok je po zemlji ubacio loptu, a Dovbik je neometan, sa osam-devet metara lako savladao Belića – 0:1.

Razigrali su se potom Ukrajinci, pa su imali još jednu priliku, u 25. minutu je sa 20 metara pokušao Nazarenko, ali je izblokiran. U 30. minutu je slobodan udarac izveo strelac do tada jedinog gola Dovbik, šutirao je sa 25 metara preko gola Belića. Posle dužeg vremena i belo-crni su imali priliku, posle lepe kombinacije Jovanovića i Pantića, ovaj drugi je šutirao, ali je odbrambeni igrač Dnjepra uspeo da izblokira njegov udarac. Slično je učinio i Stevanović posle ubacivanja Savića, i njegov šut sa 20-tak metara je izblokiran.

U finišu prvog poluvremena Ukrajinci su duplirali prednost. Posle šuta Koguta lopta je u ruku pogodila Ostojića, pa je turski sudija opravdano pokazao na belu tačku. Sigurna relizator najstrože kazne bio je Dovbik, koji je još jednom rutinski savladao Belića – 0:2.

Trener Čukaričkog Đorđević je prvu izmenu izvršio u poluvremenu, umesto Vidosavljevića na teren je poslao Mijailovića. Krenuli su Brđani žustrije u drugom poluvremenu i vrlo brzo su imali odličnu priliku. U 47. minutu Kovač je snažno šutirao sa 18 metara, Sarnavskij je krajnjim naporom uspeo da odbrani.

Imao je priliku i Šapić posle ubacivanja iskosa sa desne strane, ali nije najbolje zahvatio loptu glavom iz izgedne pozicije. Jedna od najlepših akcija viđena je u 62. minutu, Savić je odlično prošao po levoj strani, prosledio je loptu do Kamenovića, koji je bez oklevanja centrirao, a Jovanović je šutirao iz prve, no golman Dnjepra je fantastično intervenisao.

Sve bolje je Čukarički igrao, a odličnu priliku imao je u 65. minutu. Docić je pasom u prostor odlično „izbacio“ Rogana, koji je šutirao, ali je još jednom na visini zadatka bio golman ukrajinskog tima. Četiri minuta pred kraj još jedna dobra prilika za Čukarički, kombinovali su Rakonjac i Lukić, ovaj drugi je sjajno šutirao sa 17 metara, ali je golman Dnjepra još jednom fantastično intervenisao. U poslednjim trenucima susreta kolosalnu priliku imao je Lučić, ali je sa deset metara nešto lošije šutirao, dovoljno da odbrana Dnjepra otkloni opasnost.

Do kraja boravka u Turskoj fudbaleri Čukaričkog odigraće još dva prijateljska meča. Najpre će u utorak, od 15 časova po srpskom vremenu, mladi tim Brđana odmeriti snage sa Rudarom iz Pljevalja, dok je generalka prvog tima zakazana za četvrtak, 28. januar, rival će biti ruski Soči.

Povratak ekspedicije Čukaričkog za Beograd je 29. januara, a prvi meč u nastavku Super lige belo-crni će odigrati u gostima protiv Inđije (6. februar, 13 časova)

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track