NEZAPAMĆENA Fudbalska SRAMOTA Srbije! Orlovi nisu uspeli da pobede momke koji igraju fudbal iz hobija! Čak 12 njih vredi 0 evra
Foto: screenshot RTS

Dominikana

NEZAPAMĆENA Fudbalska SRAMOTA Srbije! Orlovi nisu uspeli da pobede momke koji igraju fudbal iz hobija! Čak 12 njih vredi 0 evra

Fudbal -

Čak 12 igrača Dominikanske Republike je bez tržišne vrednosti - vrede nula evra, a za pojedine sveznajući Gugl nema nikakve informacije - ni godine, ni klub, ništa

Taman kad pomislimo da je FSS dotakao dno, oni nas demantuju! Za njih nema dna! Najnovija potvrda te teze stigla je iz daleke Dominikane, gde su fudbaleri iz Superlige igrali protiv tamošnjih amatera. I obrukali su se, po običaju!

Zapanjujuće je koga v. d. selektora Ilija Stolica i "orlovi" nisu savladaju - Kurir vam predstavlja tim Dominikane, u kom nema profesionalnih fudbalera! To što su Srbiju predstavljali igrači iz Superlige nije ama baš nikakva olakšavajuća okolnost. Pa, za domaćina dva najbolja igrača igraju u Četvrtoj ligi Nemačke (klubovi Bon i Koblenc, amatersko takmičenje). Uz njih dvojicu još dva momka se "ističu", a oni su članovi Pro patrije (Treća liga Italije) i Sakramenta (Druga liga Amerike). Imaju Dominikanci i jednog igrača u Finskoj, ali on tamo ne igra, prosto nema kvalitet za klub koji se zove Haka.

Slaviša Kokeza
foto: Dado Đilas

Inače, selektor Stolica u izjavama pre meča pričao je o nekim igračima Dominikane "iz druge lige Italije i Španije". To, naravno, nema veze sa istinom. Ostatak egzotičnog tima pretežno igra u lokalnoj ligi. Takođe, u timu imaju i igrače koji trenutno nemaju klub, a čak 12 momaka uopšte nema ni cenu na svetskom tržištu. Zanimljivo je da na Guglu možete da nađete sve i svašta, ali... Ne postoje podaci za sve igrače Dominikanske Republike koliko imaju godina, gde igraju i ostalo.

Momcima s plaža Dominikane kojima je fudbal hobi - svaka čast! Tako se bori za svoju državu. Od njih može da se mnogo toga nauči!

Srećom, ne igramo s Montseratom i Bermudima

Dobra stvar u celoj besmislenoj američkoj turneji je činjenica da su u FSS odabrali adekvatne rivale Srbiji. Tako ne igramo protiv selekcija Montserata i Bermudskih ostrva, što je dobro, pošto su uprave te dve reprezentacije pobedile Dominikansku Republiku. Inače, pre meča protiv Srbije, egzotična Dominikana nije uzela nikome bod ravno 440 dana!

Kurir sport / Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track