LJUDI, OVI SE SPRDAJU S NAMA! Stolica: Visoka trava nam je bila problem na Dominikani! A i bila je baš velika vrućina!
Foto: FSS

ŠTA PRIČA OVAJ ČOVEK?

LJUDI, OVI SE SPRDAJU S NAMA! Stolica: Visoka trava nam je bila problem na Dominikani! A i bila je baš velika vrućina!

Fudbal -

Vršilac dužnost selektora, koji nije uspeo da pobedi amaterskog rivala - u bukvalnom smislu reči amater, izneo smehotresna opravdanja za sramni rezultat - 0:0

Da li vas je bar malo sramota?! Odakle, bre, obraz da se posle remija protiv Dominikanske Republike vadite na travu? Pa sve i da je tako, a činjenica je, teren je bio jako loš, igrali ste 0:0 sa - amaterima! S fudbalerima koji pikaju fudbal na plaži?!

Srbija
foto: screenshot RTS

Izgubio je malo, tačnije malo više kompas Ilija Stolica. Nakon što je pričao o fudbalerima Dominikane u drugoj ligi Španije i Italije, što je bila laž, ovoga puta je ovaj trener prešao igricu! Za neuspeh na Karibima okrivio je stanje terena, tačnije visoku travu. Da, da, dobro ste pročitali. Fudbaleri Srbije nisu pobedili zbog visoke trave.

- Nismo uspeli da ubedimo domaćine da ošišaju travu na terenu. A onakav teren kakav je bio više je odgovarao ekipi koja se brani - izjavio je Stolica za Sportski žurnal.

Idemo dalje, to je tek početak...

- Drugi faktor je fizička pripremljenost, jer većina igrača nije bilo spremna za napor i ovo je bila prva utakmica. Treći nepovoljan uslov je temperatura od gotovo 40 stepeni razlike - sa minus 4 u Beogradu, došli smo ovde na plus 32-33 stepena - na traci je ređao opravdanja Stolica.

I vrhunac svega - sudije!

- Gol Vukadinovića je bio regularan, a poništili su ga mahači iz Dominikanske Republike... Na snimku smo videli da Lukić nije bio na putanji lopte i da je to bio pasivni ofsajd, pa je to po pravilima bio gol.

Istine radi. Ilija Stolica znao je da će imati nespremne fudbalere, jer se meč igra usred priprema klubova! Dakle, to ne može da bude opravdanje. Zatim, verujemo da je znao i kakva je temperatura na Karibima, jer je ona uvek takva u januaru. A na kraju - pa je l' očekivao Old Traford u državi gde se fudbal pika na plažama i koja je 159. na FIFA rang-listi? Uostalom, ako mu nešto nije odgovaralo, nek se obrati čelnicima FSS, organizatorima ove cirkuske turneje.

Čuvaj se, naredni rival - Panama

Fudbalska reprezentacija Srbije napustila je Dominikansku Republiku i otišla za Panamu, gde igra drugi meč na američkoj turneji. Izabranici Ilije Stolice igraju protiv Paname u noći između četvrtka i petka (jedan sat iza ponoći). Rival našeg tima ostvario je istorijski uspeh pre tri godine, kada je prvi put igrao na Mundijalu.

Kurir sport / Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track