NEMA JAČEG PRELETAČA: Ovaj fudbaler promenio je više klubova nego neki političari partija! FOTO
Foto: AP

Ginisov rekord

NEMA JAČEG PRELETAČA: Ovaj fudbaler promenio je više klubova nego neki političari partija! FOTO

Fudbal -

Pojam "preletač" obično je vezan za politiku i ljude koji često menjaju partije, ali može da se upotrebi i u fudbalu.

On posebno važi za Urugvajvca Sebastijana Abreua, koji drži Ginisov rekord po broju klubova u karijeri. Ovaj 44-godišnjak, čiji je nadimal El Loko (Ludak), ovih dana potpisao je ugovor sa 30. klubom.

Profesionalnu karijeru počeo je 1995. u klubu Defensor u Urugvaju, a onda je usledio neverovatni niz sa poslednjim transferom iz Boston Rivera u brazilski Atletik.

Sebastian Abreu
foto: Wikipedia

U Evropi je ček šest sezona bio član španske La Korunje, ali je za ovaj klub odigrao samo 17 mečeva, pošto je uglavnombio na pozajmicama.

Interesantno je da on već četiri godine drži rekord po broju klubova, a pre njega prvi na listi bio je nemački golman Luc Fanenstil, ali ga je Abreu prestigao još 2017, a u međuvremenu je dodao još tri ekipe na svoju listu.

Večeras (21.00) u Londonu Žoze Murinjo dočekuje Tomasa Tuhela u Premijer ligl, Igraju Totenhem i Čelsi, dva tima koja su imala šampionske ambicije, ali su ispali iz trke i čeka ih do kraja borba za plasman u Ligu šampiona. Kvota na Totenhem je 3,35, na iks 3,20, a na Čelsi 2,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Totenhem – Čelsi.

P. G. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track