NEMA LOGIKE DA PROTIV MILANA NE BUDE PUBLIKE Dr Miljko Ristić poručuje: Manji je rizik na stadionu nego u autobusu!
Foto: Marina Lopičić

LIGA EVROPE

NEMA LOGIKE DA PROTIV MILANA NE BUDE PUBLIKE Dr Miljko Ristić poručuje: Manji je rizik na stadionu nego u autobusu!

Fudbal -

Predsednik Medicinske komisije FSS i član Upravnog odbora Crvene zvezde dr Miljko Ristić smatra da je daleko manji rizik od zaraze korona virusom na stadionu nego u gradskom prevozu, te da nema logike da protiv Milana ne bude publike.

Iako Crvena zvezda ima preporuku UEFA, čeka se odluka Kriznog štaba Vlade Republike Srbije da li će se stadion Crvene zvezde za meč sa Milanom otključati.

Predsednik Medicinske komisije FSS i član Upravnog odbora Crvene zvezde dr Miljko Ristić govorio je na tu temu za "Sportski žurnal".

"Ako negde mogu da se sprovedu mere zaštite, to je stadion. Manji rizik je nego u autobusu, gde se na malom prostoru vozi 50 ili više ljudi. Naravno, potrebno je de se obezbedi distanca između gledalaca od dva do četiri metra. Ne mora da bude 15.000 navijača, ali da nijedan gledalac ne može da uđe nema nikakve logike", istakao je prof. dr Ristić.

Dr Miljko Ristić, Miljko Ristic
foto: Dado Đilas

On smatra da je teško izmeniti svest navijača, ali da je na klubu da obezbedi uslove da se poštuje distanca.

Teško je naterati navijače da se ne grupišu...

"Tako je. Na navijačima je da procene koliko će biti odgovorni, brinuti o sebi i drugima. Fudbal i sport nemaju draž i gube smisao bez publike", rekao je Ristić.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track