KO JE PRIVEDENI MILOŠ VAZURA: Generalni direktor Partizana duboko povezan sa navijačkim grupama crno-belih?
Foto: Starsport, Zorana Jevtić

KO JE PRIVEDENI MILOŠ VAZURA: Generalni direktor Partizana duboko povezan sa navijačkim grupama crno-belih?

Fudbal -

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura priveden je na informativni razgovor kasno večeras, saznaje Kurir!

Iako je pre toga bio čak i savetnik i pomoćnik ministra pravde, ime Miloša Vazure postalo je u široj javnosti poznato kad je postavljen za generalnog direktora fudbalskog kluba Partizan.

Po prvi put tu funkciju u Partizanu dobio je još u decembru 2014, nije bilo baš uobičajeno da jedan 28-godišnjak zauzme tako bitnu i prestižnu poziciju. U svetu fudbala niko za njega razumljivo nije do tada ni čuo, objašnjenja na razumljivo pitanje „otkud i zašto on“ stizala su iz sasvim drugih sfera. Pre svega porodično-kumovskih: Miloš Vazura je kum Novaka Nedića, generalnog sekretara Vlade Srbije, u Partizan je došao na preporuku Novakovog oca Vladimira, koji je tad bio potpredsednik kluba.

U žižu javnosti je upao 2016. godine kad je ispred stadiona napadnuto njegovo obezbeđenje. U međuvremenu jedan od trojice napadača je ubijen, drugi je u pritvoru zbog optužbe za ubistvo, a treći odslužuje kaznu za pomenuti napad.

Za nekoga ko je tek kročio u četvrtu deceniju života, ima i previše sadržajnu i isto tako konspirativnu biografiju. Nekad se za takve tipove govorilo da su kontroverzni, sada ih smatraju „uspešnim“.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track