HET TRIK CRNO-BELIH PROTIV ČARAPANA! Sjajan start prolećnog dela sezone za Partizan u Humskoj! VIDEO
Foto: Starsport

Superliga Srbije

HET TRIK CRNO-BELIH PROTIV ČARAPANA! Sjajan start prolećnog dela sezone za Partizan u Humskoj! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras Napredak sa 3:0, u 20. kolu Super lige Srbije.

Strelci su bili Nemanja Jović u 14, Filip Holender u 40. i Lazar Marković u 71. minutu.

Partizan ima 47 bodova, šest manje od vodeće Crvene zvezde, od koje ima utakmicu više.

Napredak je 15. na tabeli sa 18 bodova.

1 / 13 Foto: Starsport

TOK MEČA:

Kraj meča.

Utakmica je produžena za dva minuta.

81. minut - Ponovo je probao Marjanović i ponovo iz daljine i ponovo ništa.

76. minut - U igru je umesto Zdjelara ušao Lazar Pavlović.

74. minut - Umesto Asana u igri je Bajbek.

71. minut - GOOOOOOOOL! Lazar Marković pogađa na asistenciju Sume. Oba igrača su pre 10 minuta ušli u igru.

63. minut - Probao je Luka Milunović sa više od 20 metara, ali loptu koja je išla pod prečku Stojković prosledio u korner.

Partizan, Nemanja Jović, Filip Holender
foto: Starsport

61. minut - U igri su Suma, Jojić i Marković, a iz igre su izašli Šćekić, Natho i Jović.

58. minut - Prošao je Kočić nekoliko igrača Partizana, pretrčao trećinu terana, došao na ivicu šesnaesterca crno-belih i izgubio snagu, pa je udarac bio sasvim bezopasan.

54. minut - Probao je Natho iz prekida sa nekh 25 metara, ali nova sjajna odbrana golmana Napretka.

53. minutn - Žuti karton za Milovanovića zbog oštrog faula nad Jovićem.

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

Povodom poslednjh dešavanja u klubu oglasio se i Vladimir Vuletić.

45. minut - Završen je prvi deo igre.

Meč sa tribina posmatra i generalni direktor Miloš Vazura.

Partizan, Napredak
foto: Starsport

40. minut - GOOOOOOOL! Na asistenciju Asana Holender duplira vođstvo crno-belih protiv Napretka. Sjajna akcija crno-belih krunisana je pogotkom.

30. minut - Posle duge lopte za Čečarića, Vujačić je loptu odbio na ivicu šesnaesterca gde je bio Marjanović koji je probao iz prve, ali lopta ide daleko preko prečke.

27. minut - Probao je Melunović glavom, ali pogodio je samo spoljni deo mreže. Preuzeo je inicijativu Napredak, ali za sada crno-beli iskusno čuvaju prednost.

14. minut - GOOOOOOOOL! Partizan vodi golom Jovića kome je ovo debi u prvoj postavi crno-belih! Nemanje je pogodio na asistenciju petom Birbasa Natha.

12. minut - Probio je Obradović po levoj strani, probao je Natho glavom, ali pravo u Miloša Ostojića.

10. minut - Partizan napada, ali za sada bez konkretne šanse. Crno-beli kontrolišu igru i imaju posed, ali bez prilike.

Kapiten crno-belih Vladimir Stojković na teren je izašao sa dresom Nemanje Stevanovića kao znak podrške svom kolegi među stativama.

1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI:

PARTIZAN: Stojković – Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović – Zdjelar, Šćekić – Asano, Natho, Jović – Holender.

NAPREDAK: Ostojić – Laban, Milovanović, Marinković, Spremo – Marjanović, Kostić, Kočić – Melunović, Milunović, Čečarić.

Šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević ističe da je zadovoljan stanjem ekipe posle priprema i da je prva utakmica nakon pauze uvek teška:

’’Napredak ima iskusnog šefa stručnog štaba, koga izuzetno cenim. To je klub sa tradicijom, nezgodan za Partizan. Odradili su pripreme sa malo golova. Dobro smo ’’podmazani’’, zadovoljan sam, ali videćemo da li ’’škripi’’ kada krenu utakmice. Prva utakmica je uvek teška, moramo da se koncentrišemo. Pojačali smo intenzitet u fazi odbrane i napada. Takmičarske utakmice donose nove stvari i posle nekoliko možemo da pričamo o tome šta smo poboljšali. Jedva čekamo da počne. Svi smo zdravi, osim Nemanje Stevanovića koji je zadobio tu mehaničku povredu ramena. Reprezentativci Urošević i Popović su već u trenažnom procesu, ali sigurno nisu spremni za ovu prvu utakmicu. Filip Stevanović nije ni otišao na turneju, niti prošao pripreme, videćemo kada ćemo moći da računamo na njega. Videćemo ko je koliko spreman za ovu utakmicu, imamo nekoliko dilema. U svakom slučaju, bez obzira na to šta će se desiti na sutrašnjoj utakmice, nastavićemo taj trend i promenićemo tri-četiri igrača. Želim da svi momci budu u fokusu. Posle tri-četiri utakmice će se iskristalisati tim i neće se toliko tumbati. Svi su podigli nivo forme. Tako ćemo funkcionisati u narednom periodu.’’

Šef stručnog štaba ’’čarapana’’ Milan Đuričić ističe da su prioritet dueli sa direktnim konkurentima za ispadanje, ali da se protiv crno-belih svakako neće unapred predati:

’’Ove godine ispada čak šest ekipa, što automatski znači da je dvanaest kandidata u opticaju. Prve tri utakmice u Kruševcu igramo sa Javorom, Inđijom i Radom, najvećim konkurentima u borbi za opstanak i ti susreti su nam prioritet. To ne znači da ćemo se protiv Partizana unapred predati, već idemo u Beograd da pokušamo da osvojimo bodove. Ne smemo dozvoliti da nam ekipa ’’sagori’’ na Topčiderskom brdu i da potom poklonimo bodove Javoru. Tu je ključna uloga stručnog štaba. Meč u Humskoj će početi mladi Luka Laban koji je prekomandovan u prvi tim. Nema razloga to da krijemo, naprotiv, treba da se ponosimo. Biće tu još mladih igrača, svakako ćemo punu pažnju posvetili momcima iz podmlatka, iako nam je rezultat u ovom trenutku primaran. Labana sam selektirao u reprezentaciji 2014. godine. U prvom trenutku, kada sam došao u Napredak nisam ga prepoznao, porastao je, razvio se. Za svoje godine igra izuzetno zrelo. Uostalom, time što sam otkrio da će biti starter na Topčiderskom brdu, sve sam rekao.’’

Meč 20. kola Super lige Srbije između Partizana i Napretka igra se sa početkom u 17 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track