Partizan sa sedam golova ispratio BSK

Partizan sa sedam golova ispratio BSK

Fudbal -
Strelci za crno-bele bili su Ivan Ivanov u 25, Saša Ilić u 47. i Mohamed Zabija u 48, Nikola Ninković u 66, Stefan Šćepović u 74, Lazar Marković u 83 i golman Vladimir Stojković iz penala u 90. minutu

BEOGRAD - Fudbaleri Partizana ubedljivo su počeli novu sezonu u Super ligi, u kojoj brane titulu, pošto su u subotu veče u prvom kolu na svom stadionu pobedili BSK iz Borče sa 7:0.

Strelci za crno-bele bili su Ivan Ivanov u 25, Saša Ilić u 47. i Mohamed Zabija u 48, Nikola Ninković u 66, Stefan Šćepović u 74, Lazar Marković u 83 i golman Vladimir Stojković iz penala u 90. minutu.

Partizan je bio bolji, od početka kontrolisao utakmicu, dok su gostujući fudbaler tek nekoliko puta uspeli da šutnu na gol, ali bezopasno. Crno-beli su poveli kada je posle centaršuta Lazara Markovića sa leve strane Ivanov ostao sam i udarcem glavom savladao golmana gostiju Ljuba Kovačevića.

Prednost branioca titule udvostručio je kapiten Ilić u 47, a samo minut kasnije Zabija je iskoristio odličan pas Lazara Markovića, izašao sam ispred Kovačevića i lako ga savladao za 3:0. Na 4:0 povećao je jedan od najboljih fudbalera Partizana na ovoj utakmici, Nikola Ninković, a prednost od 5:0 doneo je Šćepović koji je glavom savladao protivčkog golmana posle centaršuta Nemanje Tomića.

Prednost crno-belima od 6:0 doneo je Marković posle asistencije Vladimira Volkova, a konačan rezultat postavio je golman Stojković pošto je izveo penal u 90. minutu utakmice.

Odigrano u subotu:

Jagodina - Hajduk 1:0 (Stojanović u 14. minutu)

Novi Pazar - Radnički Niš 3:0 (Alivodić 29, Damjanović 58, Ristović 74)

OFK Beograd - Donji Srem 0:1 (Milutinović 90)

Sloboda - Spartak 2:0 (Kobačević 37, Ranđelović 81)

Odigrano u petak: Rad - Radnički Kragujevac 2:0.

U nedelju od 18:30 sati u Novom Sadu igraju Vojvodina i Smederevo, dok je meč između Javora i Crvene zvezde odložen.

Vermezović: kako se samo poželeti može

Trener fudbalera Partizana Vladimir Vermezović rekao je posle pobede nad BSK-om da je veoma zadovoljan kako su njegovi igrači odigrali utakmicu prvog kola Superlige. "Odigrali smo dobar meč od prvog do poslednjeg minuta.

Sve je bilo kako se samo poželeti može. Svi su odigrali maksimalno kvalitetno i ozbiljno. BSK nije zaslužio ovako visok poraz, ali se takve stvari dešavaju u fudbalu", rekao je Vermezović novinarima posle utakmice na stadionu Partizana.

Svih sedam golova postigli su različiti igrači, a trener crno-belih je istakao da mu je drago zbog toga jer to znači da "svi u Partizanu mogu da postignu golove".

Trener BSK Borče Goran Milojević kazao je da se oseća kao da nije bio na utakmici. "Nemam utiske o meču, kao da nisam bio na utakmici. Imam problem za sledeću utakmicu da psihološki podignem ekipu. Razočaran sam i rezultatom i odnosom mojih igrača prema meču", kazao je Milojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track