ZVEZDA IMA GRANITNU ODBRANU: Perfektni Pankov i Eraković daje osećanje sigurnosti za Ligu Evrope!
Foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

statistika govori

ZVEZDA IMA GRANITNU ODBRANU: Perfektni Pankov i Eraković daje osećanje sigurnosti za Ligu Evrope!

Fudbal -

Radovan Pankov i Strahinja Eraković odigrali sjajnu partiju u Nišu

Na fenomenalan način su fudbaleri Crvene zvezden ušli su u prolećni deo sezone, ostvarivši posle Novog Pazara (3:1) još jedan trijumf na gostovanju. Ovog puta protiv Radničkog u Nišu (1:0), a nepromestiva prepreka za protivničke ofanzivce bila je defanzivna četvorka koja je osim toga, na sjajan način i gradila igru Crvene zvezde.

Statistički su prednjačili Radovan Pankov i Strahinja Eraković koji su odigrali besprekornu utakmicu, s tim da je dvadesetogodišnji defanzivac morao da izađe van terena, jer je dobio jak udarac na startu drugog poluvremena. Eraković je za to vreme bio neko ko je bez većih problema izlazio na kraj sa bočnim napadačima rivala, s obzirom da je pokrivao poziciju levog beka, koja mu nije primarna, ali na kojoj je već nekoliko puta ove sezone pokazao da može adekvatno da odgovori svim postavljenim zadacima Dejana Stankovića.

Strahinja Eraković
foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Eraković je osvojio 12 od 14 duela, od čega je devet bilo defanzivnih i tri u vazduhu. Učestvovao je u šest napadačkih akcija u protivničkom kaznenom prostoru. Bolji od njega u tom parametru bili su samo Ivanić i Pavkov. Ukupno pet akcija rivala je prekinuo time što je oduzeo loptu, a to je jednom učinio i na protivničkoj polovini.

Radovan Pankov
foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Pankov je bio možda i upečatljiviji, s obzirom da je svaki duel na meču uspeo da osvoji. Osam puta se našao u kontakt igri sa fudbalerima protivničkog tima i u svakom slučaju je izašao kao pobednik iz date situacije. On je uspeo čak sedam lopti da oduzme rivalima. Bolji od njega u tom segmentu bio je samo Degenek sa osam presečenih dodavanja.

O saradnji odbrane i napada Crvene zvezde, kao i ofanzivnosti igrača kojima je primaran zadatak da sačuvaju gol, govori činjenica da je tri od pet najučestalijih saradnja bio proizvod takve kombinatorike. Eraković i Pankov su to učinili devet puta, kao i Gajić i Ben, dok su jednom manje sarađivali Pankov i Pavkov.

Kurir sport/www.crvenazvezdafk.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja