DEJAN STANKOVIĆ NAKON MEČA PRIČAO O SVAĐI SA KANGOM: Kada nešto završim, završim, nisam zlopamtilo!
Foto: Starsport

KONFERENCIJA

DEJAN STANKOVIĆ NAKON MEČA PRIČAO O SVAĐI SA KANGOM: Kada nešto završim, završim, nisam zlopamtilo!

Fudbal -

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, čestitao je svojim igračima na hrabroj i herojskoj igri. Poručio je da Zvezda bez bele zastave odlazi u Milan i da navijači imaju čemu da se nadaju.

Na pitanje Kurira da li je osetio da će Milan Pavkov dati gol, Stanković je odgovorio :

- Osetio sam sve momke, odradili su fenomenalan posao. Pakiju je gol došao kao nagrada, dobro je radio u prethodnom periodu, i to mu se vratilo. Čestitam momcima na hrabroj igri, bili smo u grču na početku, imali nekoliko šansi, primili lagan gol, ali nismo odustajali.

Komentarisao je Stanković odluke grčkog sudije.

- Penal je olako odsviran, razumem da je to Milan, da ima težinu... Drugi žuti, Rodića, nije bilo namere, obojica su išli na loptu. I sa 10 igrača se nismo predali i ostala nam je nada za revanš.

O svojoj ulozi i taktici skromno je rekao:

- Ja sam deo grupe, deo kluba. Ako na terenu sve ne izgleda kako treba, džaba. Ne zanima me kako su oni ušli u utakmicu, igrali smo 1 na 1 sa njima u odbrani, čestitam momcima, uzdignuta glave su bili na Marakani.

O Kangi sa kojim je imao malu svađu.

- Kad završim nešto, završim, nisam zlopamtilo. Ono što smo imali Kanga i ja, to je završeno. Idemo dalje grupa je iznad svih nas.

Analizirao je i sjajnu partiju Mirka Ivanića.

- Ivanić večeras lepa partija, da je bio ciničan da je podbo Donarumu i dao gol... Tražim to, ali doći će. Bio je sjajan.

O tome koliko su mu nedostajali navijači.

- Lepo veče, žao mi je što nije bilo 60.000 ljudi, možda bi i sudija drugačije olako ne bi svirao na punom stadionu. Ne tražim alibi, ponosan sam na momke, otvoreno je sve, ali oni su mnooogo jaka ekipa.

O Pankovu i dva kiksa.

- Pankov mi je rekao jesam, ruka je krenula ka ramenu. Ernandez je pao kad mu je Raša stavio ruku. Može i ne mora da se sudi. Slabo smo istrčali njihovu tranziciju, tu moramo biti namazaniji.

O VAR i dva detalja na početku meča.

- Hvala Bogu da je bio VAR, videli smo da je bila ruka i da je bio ofsajd. Zamisli da to sudija ne svira, zato VAR donosi prave stvari. Pomogao nam je.

O susretu sa Ibrahimovićem.

- Nisam video igrače Milana, bio sam sa svojim momcima. Video sam Ibru pre utakmice, samo smo se pozdravili.

Revanš je u Milanu za sedam dana.

- Sad nam ide Subotica, pa onda Milan. Probaćemo, ima dosta faktora, imaju oni derbi s Interom, nad, pa Romu. Ulazimo mi na San Siru jako, bez Miluna i Rode, ali imamo adekvatne zamene. Namestićemo se sigurno - optimistično je završio Dejan Stanković.

Kurir sport / A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track