UBICA VELIKANA - MILAN PAVKOV: Kako je posle Liverpula i kritika protiv Milana vaskrsao Zvezdin tihi momak iz Begeča!
Foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

majstor

UBICA VELIKANA - MILAN PAVKOV: Kako je posle Liverpula i kritika protiv Milana vaskrsao Zvezdin tihi momak iz Begeča!

Fudbal -

Zvezdina "devetka" još jednom potvrdio da ima ubilački instkt kada su u pitanju važne utakmice za crveno-bele

Ubica velikana! Upravo tako bi mogao da se opiše Milan Pavkov, Zvezdin napadač koji je u sudijskoj nadoknadi doneo izjednačenje protiv Milana (2:2) podsetivši tako na blistavu partiju protiv Liverpula u Ligi šampiona, kada je pre dve ipo godine deklasirao i na kolena srušio skupu četu Jirgena Klopa.

Milan Pavkov, Crvena zvezda
foto: Starsport©

Došao je Milan Pavkov kao totalni autsajder u Crvenu zvezdu na insistiranje Miodraga Grofa Božovića. Uvek je bio nekako po strani, drugo ili treće rešenje. nastavio je u istom ritmu i kod Vladan Milojevića, a onda ga je Bog pogledao. Ričmond Boaći se povredio, a Milan Pavkov bio je jedino rešenje za utakmicu protiv slavnog Liverpula u Ligi šampiona. Taj meč ušao je antologiju, kada je tihi i nenametljivi momak iz Begeča u senku bacio najskupljeg štopera tada u istoriji Virdžila Van Dajka i sa dva prelepa gola doneo Crvenoj zvezdi trijumf o kojem se pričalo nedeljama u Evropi.

Milan Pavkov
foto: Starsport©

Tih dana stigla je i fantastična ponuda iz Bordoa vredna 4.000.000 evra u osam rata, međutim čelnici Crvene zvezde nisu hteli da je prihvate. Novinari su u to vreme opsedali Pavkova i njegov dom u Begeču, bio je mesecima ličnost koja je završavala na naslovnim stranama medija. Očigledno nije mogao da izdrži daj medijski pritisak, uljuljkao se, posebno kada su mu Delije počele skandirati čuvenu pesmicu - "Heeej Pavkov, skoči daj gol glavom, heeej Pavkov"...

Milan Pavkov, Crvena Zvezda
foto: Profimedia

I kako to biva, kad se ne radi, izgubi se mesto u startnoj postavi. Propao mu je i transfer u kineski Đangsu, vredan nekoliko miliona evra. Nadovezali su se maleri za malerom, usledile su povrede i karijera je počela da mu klizi ka proseku, što se videlo u utakmicama Lige šampiona protiv Totenhema kada je imao zicere koje nije uspeo da pretvori u golove. Tako je počelo kod Vladana Milojevića, a završilo kod Dejana Stankovića, kada je čak došao i u verbalni sukob sa novim trenerom crveno-belih.

Milan Pavkov
foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Shvatio je tada Milan Pavkov veličinu Crvene zvezde, izvinio se treneru i počeo da radi. Stigao je na pripreme kao jedan od najspreminijih, kidao se tokom priprema na Kipru i u Turskoj. I sve je to dalo rezultata, a Dejan Stanković je njegov mukotrpni rad umeo da nagradi, kako u prvenstvu, tako i povrenjem utakmicama u Evropi.

Milan Pavkov, Crvena zvezda, Milan
foto: Nemanja Nikolić

I onda je došao Milan. Ušao je pred kraj utakmice, rešen da postigne gol. Osetio ga je trener Dejan Stanković, osetio da Milan Pavkov opet može da postane junak velike utakmice. I tako je i bilo. U sidijskoj nadoknadi, nebeskim skokom Pavkov je zaparao vazduh, zahvatio loptu taman toliko da prevari golmana Donarumu koji je u čudu, samo pogledom ispratio loptu koja je odsela u mrežu.

Milan Pavkov, Zvezda
foto: Starsport

Ono malo publike na stadionu skočilo je u tom trenutku. Prava erupcija oduševljenja, grmelo je iz nekoliko stotina grla - Heeej Pavkov, skoči, daj gol glavom, heeej Pavkov... Da je kojim slučajem bilo publike, sigurno je da bismo prisustvovali pravom delirijumu iz 55.000 grla Delija posle gola roso-nerima Milana Pavkova.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track