FUDBALSKI SUDIJA BIĆE VEČNO ZAHVALAN DVOJICI SUGRAĐANA IZ NOVOG PAZARA: Hrabri policajci ga izvukli iz požara i spasli mu život
Foto: Kurir/Z.Š.

DOGODILO SE PRE DVE NEDELJE

FUDBALSKI SUDIJA BIĆE VEČNO ZAHVALAN DVOJICI SUGRAĐANA IZ NOVOG PAZARA: Hrabri policajci ga izvukli iz požara i spasli mu život

Fudbal -

Hvala policajcu Srećku Banoviću i njegovom kolegi Rizvanoviću. Da nije Srećka bilo i njegove požrtvovanosti, ko zna šta bi se desilo. Ovako, zahvaljujući Srećku danas sam živ i ovde sa vama!

Ovako je danas u Novom Pazaru novinarima govorio Enes Gegić, fudbalski sudija iz Novog Pazara koga je pre petnaestak dana iz vatrene stihije, dok je gubio snagu i padao izvukao novopazarski policajac Srećko Banović.

Tog dana vatra je zahvatila objekat nekadašnjeg preduzeća "Razvitak" u Novom Pazaru koja je na tek nekoliko metara od kuće Gegića.

"Buknulo je iznenada, vatra je gutala fabriku, moja kuća na nekoliko metara, borio sam se, prskao vodom iz creva fasadu moje kuće da ne plane, bilo je jako teško, nagutao sam se dima, izgubio snagu, počeo da padam… Sećam se da mi je u tim trenucima pritrčao policajac, dohvatio me za ruku, a zatim sam izgubio svest", nastavio je Gegić.

Banović je tog popodneva bio na dužnsoti, preko radio veze stigla je informacija da gori "Razvitak".

"Kroz dim video sam čoveka koji se gušio, počeo da pada, sa jednom ženom koja se tu zatekla dohvatio sam ga, podigao, poneo do službenog automobila, a onda što brže kroz grad do bolnice… Na putu kroz grad bilo mu je sve gore", priča Banović.

Tek kad su stigli do bolnice, policajac je, kaže, odahnuo, tada je video da je i sam lakše povređen.

Gegić je odmah smešten na intenzivnu negu, u međuvremenu se oporavio. Pre nekoliko dana policajac Banović obišao je Gegića u bolnici, pozdravio ga za hodnika za kraj i početak priče o ljudskoj dobroti i požrtvovanosti.

Kurir.rs/Z. Š.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track