FALKO OBJASNIO NADMENIM ZEMLJACIMA: Znamo šta je Milan, ali znamo da možemo da ih napadnemo!
Foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

bez bele zastave

FALKO OBJASNIO NADMENIM ZEMLJACIMA: Znamo šta je Milan, ali znamo da možemo da ih napadnemo!

Fudbal -

Italijanski fudbaler govorio i kako su ga lepo prihvatili u Srbiji

Iz Milana za Kurir - Aleksandar Radonić

Crvena zvezda je dobila veliku pažnju u italijanskim medijima. Utakmica sa Milanom bitna je za oba kluba, a ovdašnjim novinarima posebno su zanimljivi Dejan Stanković i dvojica italijanskih fudbalera Filipo Falko i Dijego Falčineli.

Poslednje pojačanje Crvene zvezde Filipo Falko, koji je stigao ove zime iz Lećea, govorio je za TV stanicu Skaj Italija o večerašnjoj utakmici i treneru Dejanu Stankoviću.

Filipo Falko
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

- Dejan Stanković je kao trener isti kao što je bio igrač. Vrlo je tvrdoglav i o svakom i svemu vodi računa. On je čovek jakog karaktera, a iz Italije je doneo sa sobom mnogo toga na taktičkom i tehničkom planu. Daje nam veliku mogućnost da napredujemo kao igrači - objasnio je Falko.

Prva utakmica u Beogradu između Crvene zvezde i Milana završena je rezultatom 2:2, što na ruku ide italijanskom timu.

- Igraćemo isto kao u prvoj utakmici i u tom slučaju imamo šanse da ostvarimo veliki rezultat. Pobedom bismo prošli u naredno kolo, ali znamo da igramo protiv jednog od najjačih timova Italije i sveta. Biće teško, međutim, daćemo sve od sebe. Imamo veliko poštovanje prema Milanu, ali imamo i mi oružja koja ćemo izneti na teren i čekaćemo prave trenutke da napadnemo.

Filipo Falko
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Objasnio je Falko svojim zemljacima kakvi su Srbi, odnosno koliko mu prija boravak u Crvenoj zvezdi i Srbiji.

- Potrebno je vreme za potpunu adaptaciju, međutim, svi su me dočekali raširenih ruku, a grad je sjajan. Kako je igrati pred Zvezdinim navijačima sam tek delom osetio uoči prve utakmice sa Milanom. Biće fantastično kada stadion bude pun - bio je iskren Falko.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track