ITALIJANSKE NOVINE OTPISALE ZVEZDU: Zlatan ne počinje, Milan sigurno dobija, Srbi su samo usputna stanica do trofeja! FOTO
Foto: Starsport

Liga Evrope

ITALIJANSKE NOVINE OTPISALE ZVEZDU: Zlatan ne počinje, Milan sigurno dobija, Srbi su samo usputna stanica do trofeja! FOTO

Fudbal -

"Gazeta delo sport" i "Korijere delo sport" veruju da "roso-neri" večeras (21.00) neće imati problema sa srpskim klubom

Iz Milana za Kurir - Aleksandar Radonić

Italijanski mediji na dan utakmice između Milana i Crvene zvezde u šesnaestini finala Lige Evrope (21.00) daleko veću pažnju posvećuju svom timu, nego srpskom predstavniku.

Tako list "Gazeta delo sport" donosi duplericu posvećenu ovoj utakmici sa velikom fotografijom trenera Milana Stefana Piolija i naslovom "Il Milan si sdoppa" što bi u prevodu značilo "Milan se duplira". Novinar Marko Falizi predviđa određene izmene u odnosu na prvi meč sa Crvenom zvezdom i isto tako tvrdi da utakmicu neće početi Zlatan Ibrahimović, već Brazilac Leao u samom špicu napada.

Milan
foto: Kurir

Drugi novinar Gazete Karlo Laudiza piše da u svlačionici Milana ne vlada baš idealna atmosfera među igračima, odnosno da su veoma nezadovoljni Hakan Čalhanoglu i Đanluiđi Donaruma. Sa agentima Turčina zakazana je nova runda razgovora, dok Mino Rajola, menadžer mladog golmana zateže oko uslova i vrlo je moguće da do produženja saradnje i ne dođe, jer je blizu jun, a zainteresovanih klubova ima.

Milan
foto: screenshot

Drugi veliki italijanski sportski dnevnik "Korijere delo sport", koji je juče imao veliki intervju sa Dejanom Stankovićem, donosi takođe duplericu posvećenu okršaju Milana i Crvene zvezde uz naslov "Pioli carica il Milan - La vittoria fa 93" ili kako bismo mi preveli na srpski "Pioli motiše Milan - pobeda dolazi za 93 dana" aludirajući tako na finale Lige Evrope koje će biti odigrano 26. maja, te da je Crvena zvezda samo jedna od prepreka koju treba savladati do konačnog cilja.

Milan
foto: Kurir

Oba sportska tiražna dnevnika iz Italije slažu se da će Milan zaigrati u formaciji 4-2-3-1, te da će u startnih 11 biti: Donaruma – Kalabrija. Tomori, Romanjoli, Ernandez – Meite, Kesi – Kastiljeho, Krunić, Čalhanoglu – Leao.

Milan
foto: screenshot

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track