MILAN ĐURIČIĆ: Želimo devet bodova u naredna tri kola
Foto: FK Napredak

Napredak pred utakmicu sa Radom na stadionu “Mladost” u Kruševcu

MILAN ĐURIČIĆ: Želimo devet bodova u naredna tri kola

Fudbal -

Šef Stručnog štaba Napretka Milan Đuričić Đumi, pred utakmicu sa Radom, održao je konferenciju za novinare na stadionu ”Mladost” u Kruševcu.

Na početku Đuričić je analizirao poraz od Vojvodine, na stadionu “Karađorđe” u Novom Sadu:

-Od prvog kola podižemo nivo igre. Mislim da smo zaslužili bar bod protiv Vojvodine, ali dekoncentracija u presudnim trenucima i promašaji iz situacija iz kojih se ne sme promašiti, su presudili da izgubimo. Minimalnim rezultatom, ali poraz je – poraz. Penal je bio, diskusije nema. Ostaje žal, jer igrali smo dobro, iako nam je nedostajalo nekoliko igrača, istovremeno, utakmica sa Vojvodinom je nagoveštaj da možemo očekivati još bolja izdanja, rezultate pre svega.

Predstojeća utakmica sa Radom je jedna od onih kojed znače biti il ne biti, znači pobeda je imperativ.

-Rad je iskusna, takmičarska ekipa, koja u Kruševac sigurno dolazi da se bori za bodove. Gledao sam ih protiv Voždovca, kada su pobedili sa 1:0 vrlo pametnom igrom, na rezultat, sa organizovanom odbranom. Sad su izgubili od lučanske Mladosti kod kuće i to nam ide u prilog. Pobedom u sredu bi ih preskočili na tabeli, imali bod više, a imajući u vidu da Inđija gostuje Javoru i očekujem pobedu domaćina, posle predstojećeg kola, u odnosu na Inđiju bi mogli da imamo tri boda prednosti – ističe trener Đuričić.

Kadrovska situacija u timu i dalje je nepovoljna.

-Marjanović je u Novom Sadu dobio četvrti žuti karton i moraće da preskoči utakmicu sa Radom. Kapiten Kostić se vraća u ekipu. Tomić će možda biti u protokolu, ali nije realno da počne. Melunović ima problema sa leđima i pitanje je hoćemo li moći da računamo na njega. Probaćemo da napravimo ekipu koja može da pobedi, srcem, željom, maksimalnim zalaganjem i iskreno se nadam da ćemo uspeti, rekao je Napretkov kormilar.

Posle povrede zadnje lože, koju je imao u finišu utakmice sa Radnikom u Surdulici, kapiten Miroljub Kostić ponovo će predvoditi čarapane:

-Rad je vrlo nezgodna ekipa, iskusna, sa nekoliko dobrih pojedinaca kadrih da naprave ozbiljne probleme rivalu, ali uzdam se u to što iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, još samo da svedemo promašaje na minimum. Idemo korak, po korak, najvažniji nam je uvek prvi protivnik, ali verujem da ćemo u naredne tri utakmice, koje mogu biti prekretnica u borbi za opstanak, osvojiti devet bodova, obećava kapiten kruševačkih crveno belih.

Ž. Milenković / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track