Najnovije vesti

FIFA SPREMA REVOLUCIJU: Ukida se pravilo koje nervira napadače i navijače
Foto: AP

biće još uzbudljivije

FIFA SPREMA REVOLUCIJU: Ukida se pravilo koje nervira napadače i navijače

Fudbal

Međunarodni bord fudbalskih asocijacija (IFAB) zadužen za promenu fudbalskih pravila odlučio je da slučajno igranje rukom igrača u akciji prilikom postizanja gola više neće biti kažnjivo.

Posle ove odluke, gol neće biti poništen kada igrač, prema proceni sudije, slučajno igra rukom u akciji prilikom postizanja gola ili ako rukom postigne gol. Promena pravila stupiće na snagu od 1. jula, ali je IFAB naveo da takmičenja imaju mogućnost da ih primene i ranije.

Uredba je promenjena posle sve većeg nezadovoljstva igrača, trenera i navijača povodom prestrogog poništavanja golova, otkako je pre dve godine uvedena.

"Posle analize svega, postojao je osećaj da je to možda preterano. To je bila percepcija javnosti i percepcija koju smo imali u IFAB. Zbog toga smo izmenili ovu uredbu", rekao je predsednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino.

Gol će i dalje biti poništen kada fudbaler igra rukom, a sudija proceni da je postojala namera.

IFAB je takođe naveo da razmatra mogućnost da pravilo o pet izmena tokom utakmica ostane na snazi i na Svetskom prvenstvu 2022. godine u Kataru.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...