BEN UŠAO U ISTORIJU CRVENE ZVEZDE: Napadač sa Komora postigao 60 golova u crveno-belom dresu, NAJBOLJI STRANAC IKADA
Foto: Starsport

momak za primer

BEN UŠAO U ISTORIJU CRVENE ZVEZDE: Napadač sa Komora postigao 60 golova u crveno-belom dresu, NAJBOLJI STRANAC IKADA

Fudbal -

Fudbaler Crvene zvezde izjednačio rekord Ričmonda Boaćija, a iza sebe ostavio Vijeru, Kadua, Kangu, Daudu, Borhu, Evandra, Kastilja i Mičela

El Fardu Ben bio je najzaslužniji za pobedu Crvene zvezde nad Čukaričkim (2:0) u derbiju Superlige. Sjajni krilni napadač postigao je svoj 60. pogodak u crveno-belom dresu, čime se izjednačio sa Ričmondom Boaćijem, na listi najboljih stranaca strelaca u timu sa Marakane. U njegovoj koloni za statistiku, uz asistencije, stoji brojka 31, što njegov sveukupni indeks korisnosti diže na 91.

El Fardu Ben
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Ben je tokom tri sezone provedene u crveno-belom dresu odigrao 118 utakmica. Ove sezone je u svim takmičenjima dao 13 golova, uz osam asistencija. U svojoj prvoj polusezoni kod Vladana Milojevića koji ga je doveo u Zvezdu iz Olimpijakosa, upisao je osam golova. A, onda je bio sve bolji i bolji. U prvoj kompletnoj sezoni čak 25 puta je matirao protivničke golmane, dok je prošle bio strelac 14 puta.

El Fardu Ben
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Iako se tokom zime pričalo o njegovom odlasku u Ujedinjene Arapske Emirate ili Tursku, Ben je ostao u klubu. Bio je strelac protiv Milana u revanšu, pokazavši da je jedan od najboljih stranaca u istoriji Crvene zvezde.

El Fardu Ben
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

U Zvezdi za Bena kažu da je ne samo pravi profesionalac na terenu, već i dobar čovek i zdrava osoba za svlačionicu, pa stoga i ne čudi zašto toliko dugo traje u Ljutice Bogdana i zašto s pravom ima najveću platu od 650.000 evra po sezoni. Kako u upravi Zvezde vole kažu, svaki dinar zaradi pošteno.

Koliko El Fardu Ben znači za Crvenu zvezdu, najbolje pokazuju reči trenera Dejana Stankovića posle susreta sa Čukaričkim:

- Ben je jedno zlato koje ima Crvena zvezda. Pre svega kao čovek. Zahvalan momak da nemam reči. Dosta sam puta rekao da je on najbolji stranac koji je igrao za Zvezdu. A da ništa ne uzimamo nekome. Ubedljivo najbolji stranac. Svlačionica ga obožava, može da pokrije tri-četiri pozicije i uvek daje maksimum. Videli ste da je sa polušpica došao na špica. I iznudio penal. Šta može jedan trener više da traži od njega? Čestitam mu na jubileju", rekao je trener Crvene zvezde Dejan Stanković posle meča sa Čukaričkim.

Najbolji Zvezdini strelci stranci

1. El Fardu Ben (Komori) 60 golova/118 utakmica

2. Ričmond Boaći (Gana) 60/104

3. Ugo Vijera (Portugal) 28/51

4. Kadu Mendeš (Brazil) 25/100

5. Gelor Kanga (Gabon) 18/64

6. Abiola Dauda (Nigerija) 17/38

7. Kristijan Borha (Kolumbija) 17/54

8. Evandro (Brazil) 16/49

9. Segundo Kastiljo (Ekvador) 16/48

10. Mičel Donald (Holandija) 12/79

Kurir sport / A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track