LEV POTVRDIO DA ODLAZI Mnogo divnih i magičnih trenutaka sa Nemačkom
Foto: Reuters

KRAJ JEDNE ERE

LEV POTVRDIO DA ODLAZI Mnogo divnih i magičnih trenutaka sa Nemačkom

Fudbal -

Selektor fudbalera Nemačke Joahim Lev izjavio je danas da je na klupi reprezentacije doživeo mnogo divinih i magičnih trenutaka, osvrćući se na odluku o napuštanju selekcije nakon Evropskog prvenstva.

"Velike pobede i bolni porazi, ali pre svega mnogi divni i magični trenuci, ne samo pobeda na Svetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu. Ostajem zahvalan savezu što je uvek meni i timu davao optimalne mogućnosti za rad", naveo je Lev u saopštenju.

Lev je saopštio da će se nakon predstojećeg Evropskog prvenstva, povući sa mesta selektora, iako je bilo planirano da na tom mestu ostane do Svetskog prvenstva 2022. godine u Kataru.

"Ovaj korak preduzimam vrlo svesno, pun ponosa i zahvalnosti, ali i dalje sa istom motivacijom pred predstojeće Evropsko prvenstvo. Ponos, jer je za mene nešto vrlo posebno biti selektor svoje države i zato što već skoro 17 godina mogu da radim sa najboljim igračima u zemlji", dodao je Lev.

Selektorsku poziciju Lev je preuzeo nakon Svetskog prvenstva 2006. godine, a reprezentaciju je vodio na 189 utakmica.

Predsednik Fudbalskog saveza Nemačke (DFB), Fric Keler rekao je da je odluka Leva veoma uljudna, jer daje savezu mogućnost da se na vreme pripremi i izabere novog selektora.

"Savez zna šta ima u Joahimu. Jedan je od najvećih trenera u svetskom fudbalu. Joahim Lev je godinama oblikovao nemački fudbal kao niko drugi i pomogao mu da dostigne najviši nivo u svetu", rekao je Keler.

Lev je saopštio i da će na Evropskom prvenstvu, koje se igra od 11. juna do 11. jula ove godine, učiniti sve da obraduje navijače i da ekipa bude uspešna na takmičenju.

Nemačka prvu sledećeu utakmicu igra u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, protiv Islanda na domaćem terenu 25. marta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track