MAMMA MIAAAAA! Ovo se nikada u istoriji Kalča nije desilo! Srpski fudbaleri dali čak ŠEST GOLOVA na tri utakmice! Piksi trlja ruke
Foto: Profimedia

bum bum

MAMMA MIAAAAA! Ovo se nikada u istoriji Kalča nije desilo! Srpski fudbaleri dali čak ŠEST GOLOVA na tri utakmice! Piksi trlja ruke

Fudbal -

Vlahović tri, Lazović, Đuričić i Milinković-Savić po jedan - za najlepšu moguću uvertiru pred okupljanje "orlova"

Kakav vikend za srpske fudbalere, i to u kakvom momentu! Momci sa spiska Dragana Stojkovića zablistali su deset dana pred početak kvalifikacija za Mundijal.

Reprezentacija Srbije ima čemu da se nada u narednom kvalifikacionom ciklusu. Ako je suditi po igrama srpskih fudbalera širom Evrope, u pravom momentu počinju bitke za plasman na Svetsko prvenstvo.

Najupečatljiviji utisak ostavio je učinak "orlova" koji igraju u Seriji A. Naime, u tri utakmice čak šest golova dali su momci iz Srbije na -ić! Impresivno. To se nikada nije desilo u istoriji lige na Apeninima.

Sergej Milinković-Savić
foto: EPA/ Angelo Carconi

Počeo je u petak Sergej Milinković-Savić pogotkom na utakmici Lacio - Krotone (3:2), nastavili su u subotu Filip Đuričić i Darko Lazović, koji su pogodili po jednom na međusobnom meču njihovih timova Sasuola i Verone (3:2). A kruna svega usledila je na utakmici Benevento - Fjorentina (1:4), u kojoj je maestralni Dušan Vlahović postigao tri gola za samo jedno poluvreme! Pošto se radi o veoma bitnim igračima za nacionalni tim, nema sumnje da će selektor Dragan Stojković biti prezadovoljan jer mu "orlovi" na okupljanje stižu u odličnoj formi.

Reprezentacija Srbije prva dva mečeva u kvalifikacijama za Mundijal igra u Beogradu - 24. marta protiv Republike Irske i tri dana kasnije s Portugalom. Zatim sledi odlazak u Baku na duel sa Azerbejdžanom, a koji je na programu 31. marta.

Okupljanje za te mečeve planirano je za 22. mart u Staroj Pazovi.

Maestralni Mladenović - dva gola i asistencija

Fudbal života igra Filip Mladenović u protekloj i tekućoj godini. Sjajni bek Legije vodio je svoj tim do pobede nad Vartom (3:2).

Mladenović je učestvovao u svim golovima poljskog velikana! Dva puta je bio strelac, a jednom asistent.

Kolo za pamćenje

Benevento - Fjorentina 1:4 (0:3)

Vlahović 8, 26, 45. minut

Lacio - Krotone 3:2 (2:1)

Sergej Milinković-Savić 14. minut

Sasuolo - Verona 3:2 (1:1)

Đuričić 51 - Lazović 43. minut

Kurir sport / M. Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track