IHENAČOV ŠOU: Lester petarddom isprašio Šefild, tri gola Nigerijca
Foto: EPA-EFE/Molly Darlington

premijer liga

IHENAČOV ŠOU: Lester petarddom isprašio Šefild, tri gola Nigerijca

Fudbal -

Fudbaleri Lestera savladali su Šefild 5:0 u meču 28. kola Premijer lige u kojem se naročito istakao nigerijski napadač Keleči Ihenačo.

Bivši fudbaler Mančerser sitija postigao je het-trik za "lisice" nanevši drugi uzastopni poraz gostima iz Šefilda.

Najpre je u 39. minutu na asistenciju Džejmija Vardija rutinski postavio nogu i smestio loptu u mrežu. A potom je u 69. minutu dodavanje istog saigrača pretvorio u gol, ovaj put iz nešto nepovoljnije pozicije, a treći pogodak Nigerijca usledio je devet minuta kasnije usledio je nakon izvanrednog udarca van šesnaesterca.

Jedini pogodak među preostalim igračima Lestera postigao je španski napadač Ajoze Perez u 64. minutu na asistenciju Medisona.

Činilo se da golovima domaćih nema kraja kada je u 80. minutu sopstvenu mrežu zatresao mladi velški fudbaler Etan Ampadu.

Lester je drugom pobedom u nizu prestigao drugoplasirani Mančester junajted na dva boda više i sada se nada pozitivnom ishodu večerašnjeg gostovanja "crvenih đavola" Vest Hemu, kako bi zadržao ovu poziciju.

Sa druge strane, Šefild je nakon drugog uzastopnog poraza ostao na poslednjem mestu sa 14 bodova, dvostruko menja od Njukasla, koji je prvi iznad zone ispadanja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track