PUKLA PETARDA U HUMSKOJ: Partizan RAZBIO Zlatibor i nastavio fantastičan niz pobeda! VIDEO
Foto: @starsport

Superliga Srbije

PUKLA PETARDA U HUMSKOJ: Partizan RAZBIO Zlatibor i nastavio fantastičan niz pobeda! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Partizana savladali su u okviru 27. kola fudbalske Superlige Srbije na svom stadionu ekipu Zlatibora rezulatom 5:1

KRAJ MEČA

Partizan je vodio sa 3:0 na poluvremenu, golovima Nemanje Jovića u 21, Takume Asana u 34. i Bibrasa Natha iz penala u 44. minutu.

Zlatibor je smanjio zaostatak u 52. minutu pogotkom Nenada Sevića.

Potom su strelci za Partizan bili Žan-Kristof Baebek u 74. i Slobodan Urošević u 83. minutu.

Partizan je nastavio pobednički niz i drugi je na tabeli sa 68 bodova, devet manje od vodeće Crvene zvezde.

Ekipa Zlatibora ima 21 bod i u zoni je ispadanja iz srpskog prvenstva, na 18. mestu.

DRUGO POLUVREME:

84. minut - GOOL 5:1, UROŠEVIĆ, levi bek Partizana sjajno se snašao u gužvi i uz pomoć stative postigao peti pogodak za svoj tim.

74. minut - GOOL 4:1, BAJBEK, prvenac francuskog napadača u dresu Partizana. Nakon odlične dubinske lopte pravovremeno je utrčao i manirom rasnog strelca zatresao mrežu Čupića.

70. minut - Igrač gostiju Marko Momčilović nezgodno je doskočio i povredio levo rame pa je morao da napusti teren Izgleda je u pitanju teža povreda.

Partizan
foto: Starsportphoto

65. minut - Izmena u ekipi Partizana Zdjelar menja Jojića

61. minut. - Partizan pojačava pritisak, pokušao je Suma, a u sledećem napadu i Lutovac

56. minut - Obostrano otvorena utakmica nakon gola Zlatibora

51. minut - GOOL, 3:1, SEVIĆ, nakon slobodnog udarca iskosa sa desne strane, lopta je nezgodno odskočila, prevarila golmana Stojkovića i završila u mreži.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević izvršio je trostruku izmenu u poluvremenu u igri su Lutovac, Bajbek i Suma, a izašli su Asano i Holender i Natko.

46. minut. Počelo je drugo poluvreme

1 / 8 Foto: Starsportphoto

PRVO POLUVREME:

44. minut - GOOL, 3:0, NATKO, naravno kako drugačije nego sa penala. Jedan igrač Zlatibora je igrao rukom u svom šesnaestercu i sudija Mitić nije imao dilemu. Izraelac ne greši sa " kreča"

Partizan
foto: Starsportphoto

37. minut - Pokušao je Živković, odlično šutirao i nakon golmanske intervencije lopta pogađa stativu i ide u korner. Posle kornera pokušao je i Vujačić ali je bio zamalo neprecizan

Partizan
foto: Starsportphoto

34. minut- GOOL, 2:0, ASANO - Natko je centrirao a Asano se sjajno snašao u šenaestercu i poslao loptu u mrežu

25. minut- Zlatibor se otvorio nakon primljenog gola i uspostavio ravnotežu na terenu

20. minut - GOOL, 1:0, JOVIĆ- Jojić je izveo slobodan udarac sjajno uposlio Svetozara Markovića, koji je samo prosleđuje loptu do mladog Nemanje Jovića kojem nije bilo teško da zatrese mrežu Čupića.

Vremenski uslovi ne idu na ruku crno-belima, kiša neprestano pada i otežava igru

12. minut - Dobar pokušaj Jojića sa distance, ali brani Čupić

10. minut. Partizan kruži oko šesnaesterca gostiju ali bez prave prilike

4. minut - Blaga inicijativa Partizana na početku utakmice i prva prilika nakon kornera, ali je izblokiran udarac Asana.

1. minut - Utakmica je počela

Sastavi:

Partizan
foto: Fk. Partizan

PARTIZAN: Stojković - Živković, S. Marković, Vujačić, Urošević – Šćekić, Jojić – Asano, Natho, Jović - Holender

ZLATIBOR: Čupić – Mijailović, Stamenković, Lambulić, Momčilović – Dašić, Krstić – Eliomar, Živanović, Sević – Bogićević

Šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević ističe da ne razmišlja o nizu pobeda ili predstojećem derbiju, da je fokus na tome da se u svaku narednu utakmicu uđe maksimalno:

’’Znamo koje su nam obaveze i ciljevi, spremi smo. Samo Filip Stevanović ima problema sa zglobom, ostali igrači su spremni. Uvek imamo pritisak, ne samo pred Zlatibor već i pred svaku utakmicu. Moramo da se dokazujemo i pobeđujemo, tako je u Partizanu uvek bilo. Niko ni ne pominje derbi, do tada imaju tri utakmice, plus reprezentacija, znači neki će odigrati i šest utakmica. Ko zna šta će biti, ne razmišljamo o tome. Ne razmišljam o nizu pobeda. Opterećeni smo svakom narednom utakmicom, ne znači mi ništa niz ako ne pobeđujemo. Ušli smo u jedan ritam koji dobro funkcioniše, plašim se da ne ispadnemo iz ritma ako mnogo menjamo. Neće biti velikih rotacija, tri-četiri igrača sigurno. Od mlađih će biti samo bonusi koji su neophodni. Sačekaćemo pauzu, svaka utakmica je važna.’’

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Ljubomir Ristovski ističe da je veći pritisak na ekipi Partizana da ostvari pobedu u ovom duelu, u čemu vidi šansu svog tima:

’’Pao je sneg na Zlatiboru, pa smo morali da se prilagodimo i da treniramo u hali. Što se tiče duela sa Partizanom, imao sam ih puno vodeći druge ekipe protiv njih. Očekujem tešku utakmicu, oni su veliki favoriti, u zadnje vreme zaista igraju fenomenalno. Ostvarili su četrnaest pobeda u nizu i želeće da ga nastave. Uvek kažem mojim igračima da nemaju šta da izgube, da igraju za sebe i da se pokažu. Tako će biti i ovoga puta. Veći će biti pritisak na njima, zato što moraju da pobede, baš u tome vidim našu šansu.’’

Meč Partizana i Zlatibora igra se sa početkom u 18:10 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track