ŠOKANTNO OBRAĆANJE MAMIĆA: Modrić mi je saučesnik, Dinamo se MOŽDA GASI za tri meseca! Sudijama iz Osijeka sam dao 500.000 evra!
Foto: Printscreen

Auuuu

ŠOKANTNO OBRAĆANJE MAMIĆA: Modrić mi je saučesnik, Dinamo se MOŽDA GASI za tri meseca! Sudijama iz Osijeka sam dao 500.000 evra!

Fudbal -

Šokantna konferencija Zdravka Mamića u BiH potpuno je digla na noge ceo region! Nekadašnji čelnik Dinama najavio je moguće gašenje ovog kluba, rekao da su mu Modrić i Lovren saučesnici, najavio da neće u zatvor u Hrvatskoj...

Uh, bilo je baš burno u Mostaru gde je populani Maminjo izašao pred medije. Sala - dupke puna. Tema - konačna presuda Vrhovnog suda Hrvatske po kojoj mora u zatvor čak šest i po godina (uz to i da vrati 8 miliona evra). Njegov brat Zoran Mamić dobio je četiri godine i osam meseci zatvora.

- Ako dođe do toga da idem u zatvor, ići ću ovde u BiH - počeo je priču Mamić i dodao:

- Meni je Dinamo iznad života. Upravo sada slavim 50 godina u Dinamu u raznim ulogama. Vodio sam navijanje Dinama kad smo pobedili Crvenu zvezdu s 1:0. Bio sam posle prebijen od strane policije. Ovo je velika prevara u kojoj smo brat i ja predstavljeni kao lopovi, kriminalci...

Nastavak još burniji:

- Kada smo Zoran i ja bili na celu piramide, ta piramida je dovukla milijardu evra u klub! Miliijardu eura! A, štaa je napravila moja država mom bratu, Dinamu i meni?! Evo prognani smo, presuđeno nam je! Ugrožena su radna mesta i opstanak Dinama. Klub možda neće postojati za tri meseca.

Poruka za kraj jasna i glasna:

- Nismo ukrali jednu kunu poreza državi! Preko Luke Modrića i Dejana Lovrena, oni su na račune primili iznose koji mi se stavljaju na teret. Luka Modrić ima i danas milione evra na tom računu, koje je podelio samnom kao investitorom, preko privatnog ugovora. Mi smo se sastali i potpisali sporazum o podeli novca po kome je deo dao meni. Ako braća Mamic moraju da vrate novac, onda ga moraju vratiti i Lovren i Modrić.

Šokatno: Podmićivao sam sudije, dao sam im pola miliona evra

Zdravko Mamić priznao je podmićivanje sudija iz Osijeka! Tu je naveo nekolicinu imena sudija kojima je dao, kako kaže, preko pola miliona evra!

- Sudije su bile i najmanje 10-15 puta bili moji gosti u svečanoj loži Dinama. Neke sam slao i na prijateljsku utakmicu u Liverpul. Dao sam im preko pola miliona evra. Družio sam se sa sudijama koje su radile na mom slučaju, izlazili smo, ubijali se od alkohola.

Jedan sudija je dobio i sat od mene vredan 20 hiljada evra, koji je kasnije vratio iz straha jer je nekoliko ljudi videlo predaju tog sata. Evo, taj sat je sada kod mene - pričao je u dahu Mamić i poručio: - Imam sve dokaze protiv tih kriminalaca. Spreman sam da idem na detektor laži koji će potvrdio istinu ovog što govorim.

Kurir sport / Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track