KRAJ EVROPSKOG SNA ZA SERGEJA I STEFANA SAVIĆA: Čelsi i Bajern i u revanšima lako izašli na kraj sa Atletikom i Laciom! VIDEO
Foto: Profimedia

LIGA ŠAMPIONA

KRAJ EVROPSKOG SNA ZA SERGEJA I STEFANA SAVIĆA: Čelsi i Bajern i u revanšima lako izašli na kraj sa Atletikom i Laciom! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Bajerna plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige šampiona, nakon što su u revanš meču pobedili Lacio sa 2:1. Bajern je slavio i u prvom susretu sa 4:1, pa se tako ukupnim rezultatom 6:2 plasirao dalje.

Poveo je Bajern u 33. minutu golom Roberta Levandovskog iz penala. Vedat Murići je oborio Leona Gorecku, a sudija Ištvan Kovač je pokazao na belu tačku.

Prednost Bajerna je posle odlične timske akcije, povećao Maksim Čupo Motan, samo dva minuta nakon što je ušao u igru umesto Roberta Levandovskog.

Lacio je smanjio rezultat u 82. minutu golom Marka Parola. On je nakon centaršuta Andreasa Pereire bio najviši u skoku i glavom poslao loptu u mrežu U četvrtfinale večeras se plasirao i Čelsi, pobedivši Atletiko Madrid sa 2:0. Čelsi je slavio i u prvom meču sa 1:0.

Čelsi je do pobede došao u 34. minutu golom Hakima Ziješa. Timo Verner je poslao loptu u šesnaesterac, gde se odlično snašao Ziješ i preciznim udarcem pogodio donji desni ugao gola.

Prolaz Čelsija u četvrtfinale potvrdio je Emerson golom u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena, precizno šutirajući u desni ugao gola Atletika.

Atletiko Madrid je od 81. minuta igrao sa igračem manje, nakon što je isključen crnogorski reprezentativac Stefan Savić. On je laktom udario Ridigera i sudija Orasto mu je pokazao direktan crveni karton.

Žreb parova četvrfinala i polufinala Lige šampiona održaće se u petak u Nionu.

1 / 7 Foto: Profimedia

Tok mečeva:

Kraj mečeva!

94. minut - Emerson rešava sve dileme u Londonu.

82. minut - Crveni karton za Stefana Savić zbog udarca laktom.

Liga sampiona, Celsi, Atletiko Madrid, Stefan Savic
foto: Profimedia

82. minut - Parolo smanjuje zaostatak Lacia u Minhenu.

73. minut - Čupo Moting rešava pitanje pobednika meča u Minhenu.

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

45. minut - Poluvremena. Atletiku trebaju dva gola kako bi prošao dalje, uz uslov da ne prime nijedan. Bajern je gotovo siguran putnik u četvrtfinale.

39. minut - Sergej Milinković Savić dobio je žuti karton u Minhenu.

35. minut - Gol i na Stamford Bridžu! Čelsi je duplirao prednost u dvomeču protiv Atletika. Strelac je bio Zijeh na asistenciju Vernera.

33. minut - Konačno prvi gol! Bajern vodi protiv Lacija sa 1:0. Strelac je bio Robert Levandovski iz penala.

30. minut - U prvih pola sata ništa zanimljivo! Uspavanke u Londonu i Minhenu.

1. minut - Utakmice su počele.

Sastavi:

Flashscoore
foto: Printscreen
Flashscoore
foto: Printscreen

Čelsi i Bajern imaju kapital iz prvih mečeva, a nemački klub sa "plus tri" gotovo je siguran učesnik četvrtfinala. Engleski klub brani 1:0 iz prvog meča, a biće zanimljivo videti Atletiko koji će morati da napadne rivala. Kako će Dijego Simeone to osmisliti videćemo uskoro.

Iz ugla srpskog fudbala knjiga nam je spala na jedno slovo! Naime, Srbija će gotovo izvesno imati samo jednog igrača u završnici Lige šampiona. Da bi broj bio dvostruko veći, neopohodno je čudo - da Sergej Milinković-Savić i Lacio izbace Bajern posle poraza 4:1 na Olimpiku. Večeras dobijamo odgovor na pitanje da li se to desiti (Alijanc arena 21.00).

Liga šampiona 1/8 finala

4:1 Bajern - Lacio večeras

1:0 Čelsi - Atletiko M. večeras

2:0 Man. siti - M'gladbah 2:0 (2:0)

1:0 Real - Atalanta 3:1 (1:0) 3:2

Dortmund - Sevilja 2:2 (1:0) 1:2

Juventus - Porto pp 3:2 (2:1, 0:1)

2:0 Liverpul - Lajpcig 2:0 (0:0)

4:1 PSŽ - Barselona 1:1 (1:1)

* na početku je rezultat prvog meča

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track