PIKSI POSLAO OŠTRU PORUKU IGRAČIMA: Pokažite mi ko je nadobudan i lično ga vozim na aerodrom! VIDEO
Foto: Pritnscreen/FSS

konferencija

PIKSI POSLAO OŠTRU PORUKU IGRAČIMA: Pokažite mi ko je nadobudan i lično ga vozim na aerodrom! VIDEO

Fudbal -

Novi selektor Srbije Dragan Stojković Piksi prvi put se obraća javnosti nakon što je preuzeo klupu "Orlova".

Stojković odgovara na pitanja novinara putem online konferencije pred predstojeće duele u kvalifikacijama za SP u Kataru.

Uprkos globalne pandemije Piksi očekuju da svi igrači dođu u bazu Orlova

""Informacije koje imamo, a u svakodnevnom smo kontaktu, za sada očekujem da neće biti problema. Postoji naznaka da bi moglo da bude problema, ali verujem da do toga neće doći i da će svi igrači sa spiska se odazvati u našem kampu".

Stojković je odgovorio na očekivanja pred meč sa Irskom.

"Mi smo naravno kao ozbiljan tim i stručni štab, analizirali sve protivnike, akcenat na Republici Irskoj , u pitanju je kvalitetan tim, mi moramo da budemom fokusirani na našu igru i naravno da očekujem da pobedimo", rekao je Piksi

U vezi rasporeda

"Raspored nije bitan, morate igrati sasvim protivnicima, morate biti spremni to je najvažnije", objasnio je Stojković

Odgovorio je na pitanje o taktici.

- Imam u glavi formaciju, ali sistem nije važan, nego principi ofanzivnog i defanzivnog fudbala. Najbolje utakmice smo igrali sa trojicom u liniji, protiv Rusije i Norveške, zašto bi onda bežali od toga", upitao se Piksi.

O kalkulacijama, koliko bodova nam je potrebno za Mundijal

Nema lakih utakmica, nema kalkulacija, sa svakim moramo da igramo, ko vam garantuje bodove protivAzerbejdžana i Luksemburga. Luksemburg će biti na najteža utakmica zapamtite to

O formi napadača, pogotovo Mitrovića

"Mitrović mora da povrati samopouzdanje, malo je igrao zadnjih par meseci,ali sam ga ipak stavio na spisak. Pitali su me ljudi zašto ga zovem, kad ne igrau nokdaunu je, još je promašio penal protiv Škotske, ali ja verujem u njega", objasnio je Piksi.

Tandem Jović- Mitrović

"Moguće, lepo zvuči, probaćemo verovatno tu kombinaciju". A možda i Vlahović sa njima, to bi bilo fenomenalno, javnost bi bila oduševljena."

0 nedisciplini i nadobudnim igračima

"Recite mi samo koja trojica i svi odmah idu kući. Samo mi dajte imena i fakat da je to što rade na pogrešan način. Obećavam vam da će odmah sa torbom da se vrate kući. Ima puno neistina i tračeva. Svi koji su bili ranije i koji su sada sigurno poseduju taj patriotski duh u sebi. Ne verujem da ima u njima kalkulacija da hoće ili neće da igraju. Bilo je nekih stvari i pitanje je da li su neki stvarno bili povređeni ili su se čuvali za klub. To neće smeti da rade. Tu ću biti vrlo rigorozan. Ako neko i pokuša to da uradi, u svoju korist, a na uštrb reprezentacije. Ali, računam na njihovu inteligenciju. A nedisciplina se neće tolerisati i može da se zove kako god hoće. Voleo bih da mi date ime i održaću svoju reč, odvešću ga sam do aerodroma",jasan je Stojoković.

O Zvezdi i Partizanu i njihovoj seriji pobeda.

Domaći fudbal nije na nivou na kojem treba da bude. Džaba vama moderni stadioni, dobri tereni i reflektori, jer ne igraju oni fudbal, već igrači, "večiti rivali" odskaču, ostali su tu negde.

Koga bi uzeo iz generacije 1998 sa Mundijala iz Francuske?

"Jokanovića", kao iz topa je odgovorio Piksi.

O slučaju Kokeza.

"Situacija nije prijatna, ali za sada sve funkcioniše na najbolji mogući način i ja ne bi dozvolio da bude drugačije".

Podsetimo Srbija se 24. marta sastaje sa Irskom u Beogradu, prvi favorit grupe Portugal stiže tri dana kasnije 27. marta, dok 30. marta " Orlovi" gostuju u Azerbejdžanu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track