JUNAK DINAMA NIJE KLASIČAN FUDBALER: Oženio je ljubav iz srednje škole, morao da se dokazuje u Koreji i Kini da bi se vratio kući!
Foto: Profimedia

JUNAK DINAMA NIJE KLASIČAN FUDBALER: Oženio je ljubav iz srednje škole, morao da se dokazuje u Koreji i Kini da bi se vratio kući!

Fudbal -

Hrvatski, ali i evropski sportski mediji, prepuni su naslova o Mislavu Oršiću (28).

Oršić je u četvrtak uveče sa tri gola torpedovao Murinjov Totenhem i odveo Dinamo iz Zagreba u četvrtfinale Lige Evrope.

Svakako mu je posle ove utakmice cena na tržištu drastično skočila, ali je Oršić morao da prođe pakleni put kako bi zaigrao u svom rodnom gradu.

Seniorsku karijeru je započeo u Interu iz Zaprešića, praktično predgrađu Zagreba. Odatle ga je put odveo u Italiju, gde je odigrao za Speciju u Seriji B devet utakmica. Zatim je potpisao za Rijeku ali nije odigrao nijednu utakmicu. Umesto toga išao je na pozajmicu u Celje i u Južnu Koreju gde je igrao za Jeonam Dragons. Karijera ga je potom odvela u Kinu, gde je igrao za Čangčun Jatai, a zatim se vratio u Koreju i zaigrao za Ulsan. Konačno, 2018. godine je zaigrao za Dinamo.

Dobre igre su ga preporučile i za reprezentaciju, pa je do sada upisao pet nastupa.

A da se radi o fudbaleru koji nema klasičan život govori i činjenica da je u braku sa Suzanom Krajinović, sa kojom se zabavljao još od srednjoškolskih dana. Ona ga je pratila svuda, gde god bi igrao. Venčali su se 2018. godine, a iste godine dobili i sina Manuela.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track