FUDBAL BEZ NAVIJAČA NE POSTOJI: Selektor Albanije želi navijače na tribinama za meč protiv Engleske!
Foto: AP

JASAN

FUDBAL BEZ NAVIJAČA NE POSTOJI: Selektor Albanije želi navijače na tribinama za meč protiv Engleske!

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Albanije Edoardo Reja zatražio je danas od vlade te zemlje da dozvoli ograničenom broju navijača da prisustvuju utakmici protiv Engleske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo

Fudbalski savez Albanije tražio je da, u skladu s pravilima Evropske fudbalske unije (Uefa), Nacionalni stadion u Tirani bude popunjen do 30 odsto, odnosno da taj meč prati oko 6.500 gledalaca.

Albansko Ministarstvo zdravlja je, međutim, saopštilo da zbog sve većeg broja obolelih od korona virusom na dnevnom nivou nijednom navijaču neće biti dozvoljeno da prisustvuje utakmici 28. marta.

Fudbalske utakmice u Albaniji igraju se pred praznim tribinama, dok je u zemlji zabranjeno okupljanje više od deset ljudi.

"Igrači bi bili dodatno motivisani kada bi igrali pred navijačima. Fudbal bez navijača ne postoji. Utakmica sa gledaocima ima drugačiji ukus", rekao je Reja.

Fudbaleri Albanije kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2022. počinju utakmicama protiv Andore (25. mart), Engleske (28. mart) i San Marina (31. mart).

U Grupi I su još Poljska i Mađarska

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track