VLAHOVIĆ I MILENKOVIĆ VREDE PRAVO BOGATSTVO: Partizan ih je prodao za "siću", a u prvi tim ih je uveo Ivan Tomić!
Foto: Kurir

ozbiljni igrači

VLAHOVIĆ I MILENKOVIĆ VREDE PRAVO BOGATSTVO: Partizan ih je prodao za "siću", a u prvi tim ih je uveo Ivan Tomić!

Fudbal -

Tandem Fjorentine danas vredi 75 miliona evra, a iz Beograda su u Firencu otišli za svega sedam miliona

Partizanova fudbalska škola jedna je od najcenjenijih u Evropi. Iz nje su ponikla dvojica trenutno veoma cenjenih i traženih igrača - Dušan Vlahović i Nikola Milenković. Pravo su blago srpskog fudbala, a malo ljudi zna da je obojicu kao tinejdžere u prvi tim uveo Ivan Tomić, nekadašnji fudbaler i trener crno-belih.

Nikola Milenković, Dušan Vlahović, Fiorentina
foto: Profimedia

Ako je verovati italijanskim medijima, Dušan Vlahović i Nikola Milenković trenutno vrede 75.000.000 evra! Očigledno je da će Fjorentina narednog leta uzeti ogroman novac na njima. Veliki Milan je spreman da plati 40 miliona evra za napadača Vlahovića, a Mančester junajted i Inter 35 miliona evra za defanzivca Milenkovića. Jasno je da su protekle tri sezone provedene u Seriji A potvrdili kvalitet i stasali u ozbiljne igrače.

Nikola Milenković
foto: EPA/CLAUDIO GIOVANNINI

Međutim, svega toga ne bi bilo, da Ivan Tomić nije u njima video kvalitet 2016. godine, kada ih je prebacio u prvi tim. Bivši strateg Partizana imao je osećaj i dobar skauting, da u dvojici tada golobradih mladića prepozna buduće vrhunske fudbalere. Nikola Milenković je debi u crno-belom dresu imao 10. aprila 2016. protiv Mladosti iz Lučana (4:0), a Dušan Vlahović dva meseca ranije, 21. februara u porazu od OFK Beograda (1:2), i sa 16 godina i 24 dana postao najmlađi debitant u istoriji Partizana.

Dušan Vlahović
foto: AP

Nažalost, Partizan nije mnogo profitirao na njima. Obojica su prodati u Fjorentinu. U leto 2017. Nikola Milenković je otišao u Firencu za sumu od 5.100.000 evra, a za novi klub debitovao je 22. decembra u pobedi nad Kaljarijem. Fjorentina je istog leta objavila da je otkupila i Dušana Vlahovića od Partizana, ali je on otišao put Italije tek 28. januara 2018. kada je napunio 18 godina. Njegov transfer iznosio je 2.000.000 evra. Obojica su prodati za nešto više od sedam miliona evra! Realno "sića", ali taj novac je u leto 2017. godine bio od krucijalne važnosti za Partizan, odnosno za funkcionisanje kluba.

Ivan Tomić
foto: Fonet

Kurir je pokušao od Ivana Tomića da sazna kako i na koji način je prepoznao talenat dvojice sjajnih fudbalera i reprezentativaca Srbije. Međutim, fudblaski stručnjak nas je iznenadio svojom reakcijom. Zahvalio se na pozivu i objasnio da ne želi da se pojavljuje u javnosti:

- Nemam razlog nikakav da se pojavljujem u medijima, da neko čita ono što bih ja rekao. Bilo pozitivno, ili negativno. Izvinjavam se što ne mogu da vam budem na usluzi, ali mislim da je ovako najbolje!

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track