PIKSI RUŠI NEUGODNU TRADICIJU DUGU 11 GODINA: Možemo da igramo i sa tri špica! Bod nije dovoljan, samo pobeda
Foto: @starsport

Optimistično na Irce

PIKSI RUŠI NEUGODNU TRADICIJU DUGU 11 GODINA: Možemo da igramo i sa tri špica! Bod nije dovoljan, samo pobeda

Fudbal -

Navijači fudbalske reprezentacije Srbije već 11 godina čekaju pobedu na startu nekih kvalifikacija.

Da li je došao red da se prekine ta neugodna tradicija? Novi selektor Dragan Stojković Piksi kaže da će njegov tim učiniti sve da sruši tu neugodnu tradiciju.

"Kao prvo ovo je prva utakmica i ona je kao takva veoma teška i veoma značajna. Ne postoji garancija da ćete pobediti, izgubiti ili igrati nerešeno. Mnogo je bitno kako ćete igrati. Možete biti mnogo bolji od protjvnika, a da ne pobedite. Sa druge strane možete da bude pobednik, a da budete lošiji. Ako me pitate ako sam zadovoljan bodom, naravno da nisam. Opet kažem učinićemo sve da kvalifikacije startujemo sa pobedom. Neće biti lako, ali znamo da možemo."

Mnogi su poslednjih godina zamerali selektorima Srbije na igri sa samo jednim napadačim. Za Piksija nema dileme.

"Mislim da su svi igrači koji igraju napadački napadači. Naravno da Srbija može da igra sa dva napadača, može i sa tri. Naravno da imam u glavi koji će tim izaći, nisam imao nikakvih problema kod izbora tima, nemam nikakvu dilemu i imam potpuno čistu sliku u glavi", istakao je selektor.

Srbija u sredu od 20:45 igra svoj prvi meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, a protivnik je Republika Irska.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track