I DESETKOVANI, PORTUGALCI SU JAKI KAO ZEMLJA: Bez petorice dolaze u Srbiju, ali sa Ronaldom, Feliksom, Brunom i Silvom!
Foto: Profimedia

preozbiljna reprezentacija

I DESETKOVANI, PORTUGALCI SU JAKI KAO ZEMLJA: Bez petorice dolaze u Srbiju, ali sa Ronaldom, Feliksom, Brunom i Silvom!

Fudbal -

Rui Patrisio, Pedro Gonsalvez, Danijel Podense, Rafael Gerero i Gonsalo Guedez propuštaju ciklus

Zvanični prvak Evrope i najveći rival Srbiji u kvalifikacionoj grupi za SP 2020. selekcija Portugala ima velikih problema sa igračkim kadrom. Selektor Fernando Santos stavljen je na muke, jer je zbog povreda ostao bez nekolicine ključnih fudbalera u martovskom ciklusu.

Za "selekao" na početku kvalifikacija neće igrati Pedro Gonsalvez iz Sportinga, najbolji strelac domaćeg šampionata, Danijel Podense iz Vulverhemptona i Gonzalo Guedez iz Valensije. Povredio se i prvi golman reprezentacije Rui Patrisio, čuvar mreže Vulverhemptona. Sa mladom selekcijom su Fransisko Trinkao iz Barselone i napadač Milana Rafaela Leao.

Fernando Santos
foto: EPA/MIGUEL A. LOPES

Opet, Portugal je sačuvao okosnicu, tu su svi bitni fudbaleri, tako da se izostanci pomenutih ne bi trebalo ni da osete. Selektor Fernando Santos računa na sve najbolje i najjače što ima. Ekipu predvodi Kristijano Ronaldo, a tu su još i Žoao Feliks, Bruno Fernandez, Bernardo Silva, Pepe, Diogo Žota... Pozvane su i mladi igrači Nunjo Mendez, 18-godišnji levi bek Sportinga i njegov saigrač Žoao Palinja, inače zadnji vezni. U tim se vratio i Arsenalov desni bek Sedrik Soarez, te Benfikin Rafa Silva, koji nisu bili tu na poslednjem okupljanju.

Žoao Feliks
foto: EPA/JOSE COELHO

Portugalci će najjači tim čuvati za utakmicu protiv Srbije, u subotu od 20.45 sati, na stadionu "Rajko Mitić". Dosad su na Mundijalima učestvovali sedam puta, a najdalje su stigli 1966. i 2006, kada su igrali polufinala.

Selektor Fernando Santos veruje da će najbolji igrač evropskih šampiona Kristijano Ronaldo biti na očekivanom nivou:

- Nas dvojica smo vrlo bliski, poznajem ga od njegove 18. godine i imamo sjajan odnos. Ne samo kao treneri i igrač, već prijateljski. Često razgovaramo, ali ono što kažemo ostaje među nama. Ronaldo uvek rado igra za reprezentaciju. Ne mislim da ima bilo kakve psihološke probleme trenutno.

Kristijanu Ronaldu nedostaje još sedam golova da dostigne Alija Deija, koji je sa 109 pogodaka u dresu Irana najbolji strelac ikada jedne reprezentacije. Portugalac je na svoj konto upisao 102 pogotka, i sasvim je izvesno da će u ovim kvalifikacijama, ili na predstojećem EP oboriti rekord.

Dvojica fudbalera portugalske reprezentacije povredila su se na treningu u Torinu, dan pred utakmicu sa Azerbejdžanom. Levi bek Borusije iz Dortmunda Rafael Gerero, neće igrati protiv Srbije, dok je drugi golman nacionalnog tima Rui Silva, član španske Granade, pod upitnikom. Kako sada stvari stoje, verovatno će se na golu protiv Srbije naći Antoni Lopez, čuvar mreže Liona.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track