FUDBALER ČELSIJA ODBIO ENGLEZE, A ONDA IM PORUČIO: U meni teče albanska krv, hoću da se Albanija plasira na SP! BILO BI LUDO!
Foto: Profimedia

albanski fudbaler odlučan

FUDBALER ČELSIJA ODBIO ENGLEZE, A ONDA IM PORUČIO: U meni teče albanska krv, hoću da se Albanija plasira na SP! BILO BI LUDO!

Fudbal -

Visoki špic Čelsija Armando Broha, na pozajmici u Viteseu je imao ponudu da igra za Englesku u mlađim kategorijama, ali je to odbio da bi igrao za Albaniju!

Albanija u Tirani dočekuje Englesku u okviru kvalifikacija na Svetsko prvenstvo, a sva pažnja biće usmerena ka Armandu Brohi.

Ima 19 godina i u septembru je debitovao za zemlju svog porekla u meču sa Litvanijom i tako je defintiivno izgubio pravo da igra za Englesku. On je rođen u Velikoj Britaniji, ali su mu roditelji Albanci iz Malesije.

"To je velika odluka naravno, kada odlučujete za koga ćete da igrati. U meni teče albanska krv, ja sam Albanac i roditelji su mi Albanci, tako da mi je bilo lako da odlučim", rekao je 19-godišnji Broha koji želi da pomogne Albaniji da se opet plasira na veliko takmičenje kao 2016. godine kada su igrali Evropsko prvenstvo.

"Mislim sam da ću učiniti roditelje ponosnim, želim da pomognem Albaniji da se plasira na Svetsko prvenstvo ili na Euro. To je najveći cilj. Kada bismo otišli na Svetsko prvenstvo ispisali bi istoriju. Nikada se nismo plasirali i bilo bi ludo", rekao je on.

Iako je rođen u Engleskoj redovno je posećivao Albaniju i to je uticalo na njegovu odluku da nastupi za ovu selekciju.

"Imam mnogo porodice u Albaniji i posećivao sam ih svake godine, oni su bitan deo mog života", naglasio je Broha.

Albanija i Engleska se trenutno nalaze na vrhu grupe pošto su u prvom kolu došli do pobeda. Albanci su savladali Andoru 1:0, a Englezi San Marino 5:0.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track