VATROGASAC HEROJ: Đorđe je našao kapitensku traku Kristijana Ronalda i namenio je za pomoć malom Gavrilu! Cela Srbija je ustala
Foto: Printskrin

Svaka čast

VATROGASAC HEROJ: Đorđe je našao kapitensku traku Kristijana Ronalda i namenio je za pomoć malom Gavrilu! Cela Srbija je ustala

Fudbal -

Đorđe Vukićević, 28-vatrogasac-spasilac iz Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd, uzeo je kapitensku traku koju je Kristijano Ronaldo iz besa bacio u finišu utakmice protiv Srbije na stadionu "Rajko Mitić".

Vukićević je u dogovoru sa kolegama i starešinama odlučio da traku pokloni u humanitarnu svrhu kao pomoć šestomesečnom Gavrilu.

- To se desilo u neposrednoj blizini, nekih 2-3 metra od mene. U dogovoru sa komandirom i sa ljudima koji su bili u toj posadi dogovorio sam se da uzmem tu traku. Nakon toga smo se čuli sa našim pretpostavljenima i svi smo došli jednoglasno da ovo ide u humanitarne svrhe.

Jednoglasna je bila i odluka da pomoć ide za lečenje šestomesečnog dečaka Gavrila iz Kragujevca koji boluje od teške, ali izlečive bolesti spinalne mišićne atrofije.

- Kao da je bilo neko predskazanje. Kada sam kretao na utakmicu video sam reklamu za malog Gavrila i rekao sam sebi, da ako nešto budem dobio sa te utakmice želeću njemu da poklonim, da ide u humanitarne svrhe za njegovu operaciju.

Na pitanje, da li se bar malo predomišljao jer je u pitanju traka velike vrednosti, Đorđe kaže:

- Nijednog trenutka nisam želeo da traku zadržim za sebe. Želeo sam da pokažem da vatrogasci spasioci rade humani posao i van svog posla. Ova traka je neka nagrada za sve nas. Svima nam je drago zbog ovoga.

Ukoliko želite da učestvujete u akciji, ili da pratite aukciju, kliknite OVDE

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track