LJUDI, DA LI JE OVO MOGUĆE?! SUROVA DOMINACIJA SRBA: Mitrović i Tadić neprikosnoveni u kvalifikacijama!
Foto: Starsport©

ZA PONOS

LJUDI, DA LI JE OVO MOGUĆE?! SUROVA DOMINACIJA SRBA: Mitrović i Tadić neprikosnoveni u kvalifikacijama!

Fudbal -

Fudbaleri Srbije sjajno su odradili martovski ciklus kvalifikacija za Mundijal u Kataru.

Izabranici selektora Dragana Stojkovića Piksija nakon tri odigrana meča imaju sedam osvojenih bodova i nalaze se na deobi prvog mesta u grupi. Prvo su pali Irci na Marakani, pa je usledio remi sa aktuelnim šampionom Evrope Portugalom, a onda i prva pobeda u gostima nad neugodnim Azerbejdžanom.

Koliko su Orlovi dominantni najbolje govori činjenica da Srbija ima najboljeg strelca i najboljeg asistenta u kvalifikacijama među svim evropskim selekcijama!

Naime, napadač Fulama Aleksandar Mitrović nakon tri odigrana kola nalazi se na prvom mestu liste strelaca sa pet postignutih golova.

Fantastični "Mitrogol" je tresao mrežu na svim mečevima. Sa dva postignuta gola doneo je Srbiji preokret protiv Irske, dao je gol protiv Portugala i najavio povratak Srbije u taj meč, a onda je sam srušio nezgodne Azere sa dva fantastična gola.

Mitrović je protiv Portugala oborio rekord legendarnog Bobeka star 65 godina i postao najbolji strelac u istoriji reprezentacije. Sada je apsolutni rekorder sa 41 postignutim golom.

Još jedan srpski fudbaler obeležio je start kvalifikacija za Mundijal. Reč je o kapitenu Dušanu Tadiću koji je trenutno najbolji asistent - namestio je čak četiri gola!

Protiv Irske Dušan je zabeležio het-trik asistencija, a namestio je i prvi gol Mitroviću protiv Azera. Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track