MAKEDONAC PODELIO LEKCIJU IZ PATRIOTIZMA: Skroz lud tiket, dvojka u Nemačkoj NA KVOTU 30, malo li je na ovu skupoću?
Foto: privatna arhiva

HIT PRIČA

MAKEDONAC PODELIO LEKCIJU IZ PATRIOTIZMA: Skroz lud tiket, dvojka u Nemačkoj NA KVOTU 30, malo li je na ovu skupoću?

Fudbal -

Patriotizam nema cenu, ali se s vremena na vreme može unovčiti. Pokazao nam je to i jedan Makedonac, koji je navijački i patritoski odigrao tiket i prognozirao da će Makedonija tući Nemačku usred Duizburga. Hrabro i ludo, rekli bismo. Bačene pare. Ali...

Ovo će biti nešto drugačija priča. Makedonac, koji je pogodio da će njegova reprezentacija slaviti i to na kvotu 30 (!), živi i radi u Štipu, a sa autorom ovog teksta delio je sivomaslinastu uniformu pred samo gašenje one velike Jugoslavije.

Dobitni tiket, Makedonija
foto: privatna arhiva

I ne samo da je delio uniformu, da ne patetišemo i kažemo "vojnički hleb", nego je imao jednu posebnu ulogu u životima cele te genracije. Bez Zorana (prezime ćemo sačuvati da bismo ga odbranili od obožavateljki i sponzoruša posle dobtika na kladionici) nijedan vojnik po karaulama širom Slovenije ne bi bio pristojan. Jer Zoran je pored puške i uniforme zadužio makaze i mašinicu za šišanje.

Goran Pandev, Severna Makedonija
foto: Profimedia

Znamo se, dakle, 30 godina (baš je ovo ta godina jubileja), a u kontaktu smo zahvaljujući društvenim mrežama, pa me je njegova objava posebno obradovala. Valja dodati da je "siguricu" iz Dusibruga ukombinovao sa pobedom Danske u Austriji i "iksom" na poluvremenu utakmice San Marino - Albanija.

Svaka čast, generacijo! Lepo je od patriotizma i zaraditi.

(Gojko Filipović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track