ENGLEZ PODRŽAO LAŽNU DRŽAVU KOSOVO! Španci su ih UVREDILI, sprema im se " topao" doček u Prištini!
Foto: Printskrin

bura se ne stišava

ENGLEZ PODRŽAO LAŽNU DRŽAVU KOSOVO! Španci su ih UVREDILI, sprema im se " topao" doček u Prištini!

Fudbal -

Fudbalska utakmica reprezentacije Španije i lažne države Kosovo podigla je veliku prašinu u javnosti.

Naime iako UEFA i FIFA Kosovo gledaju kao državu, Španija nije priznala jednostrano proglašenje nezavisnosti i vodeći se time, kako je fudbalski savez te zemlje ranije naveo, igrala je protiv "ekipe sa teritorije Kosova".

Naravno to je izazvalo bes i revolt iz Prištine pogotovo što su Španci najavili da neće pustiti himnu tzv. Kosova, zastavu i neće spominjati tu reč uopšte, da bi usledio očekivani pritisak.

Reagovale su vrhovne fudbalske organizacije, FS Španije je morao da se izvinjava i obećava kako će sve biti u redu, a videlo se da neće još kada je ekipe iz Prištine pristigla u Sevilju. Na konferenciji za medije je portparol saveza tzv. Kosova doslovno primoravao novinara "Asa" da kaže "Kosovo" u čemu je uspeo nakon višeminutnog ubeđivanja, ali ipak nije bilo to-to na stadionu.

Naravno, što se tiče televizijskog prenosa. U Španiji je himna tzv. "Kosova" ugašena, komentator nije govorio "Kosovo" tokom prenosa i na semaforu i rezultatu je ime protivnika španskog nacionalnog tima bilo ispisano malim slovima

Za utehu tzv Kosovu, poruka podrške stigla je pomalo neočekivano iz Engleske od bivšeg fudbalera Totenhema Stivena Kolkera.

On je reagovao na društvenim mrežama na objavu tamošnjeg saveza i ispunjenju sna da igraju protiv reprezentacije kao što je Španija.

U svakom slučaju biće zanimljivo kad Španija bude gostovala u Prištini, "crvenu furiju" po svemu sudeći čeka "topao" doček

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track