MITAR OPČINIO ENGLEZE, OTKRIO IM ŠTA MU JE REKAO PIKSI: Neverovatni Srbin dao pet golova u tri utakmice, za 203 minuta!
Foto: Starsport©

pedantni ostrvljani

MITAR OPČINIO ENGLEZE, OTKRIO IM ŠTA MU JE REKAO PIKSI: Neverovatni Srbin dao pet golova u tri utakmice, za 203 minuta!

Fudbal -

Aleksandar Mitrović otkrio novinarima iz Velike Britanije da je sa reprezentacijom Srbije proveoe čudesnih deset dana

Aleksandar Mitrović je fudbaler o kojem i danas priča i piše Evropa. Neverovatan učinak od pet golova, u tri utakmice za 203 minuta, u kvalifikacijama za SP u Kataru, podatak je vredan poštovanja.

Nešto što je oduševilo i engleske medije, tako da je Mitrogol morao i na Ostrvu da objašnjava kako igra srpska reprezentacija sa novim selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem.

Dragan Stojković
foto: FSS

Interesovalo je novinare iz Engleske kako je Mitrović produktivan u dresu Srbije, dok je u Fulamu sklonjen na klupu.

- U reprezentaciji igramo ofanzivan fudbal, stvaramo mnogo šansi, imam dobre saigrače i znao sam da će biti prilika. Fokusirao sam se na fizičku formu, iako ovde nisam mnogo igrao - istakao je Aleksandar Mitrović i dodao:

Srbija, Azerbejdžan, Aleksandar Mitrović
foto: Profimedia

- Nisam tip koji odustaje! Verujem u svoje sposobnosti. Ako tim igra ofanzivno, znam svoje kvalitete i verujem u moć da dajem golove. Novi selektor mi je ukazao poverenje, odmah mi je rekao da mi veruje. Lepo je to ponovo osetiti i ponovo biti na listi strelaca. Bilo je to čudesnih 10 dana sa reprezentacijom Srbije! Stvorili smo nešto posebno i sjajno.

Posle utakmice sa Portugalom Aleksandar Mitrović se rasplakao jer je oborio rekord Stjepana Bobeka i postao najbolji strelac u istoriji reprezentacije.

Aleksandar Mitrović, Mitar
foto: Starsport©

- Bio je to neverovatan trenutak o kome sam maštao od kada sam počeo da igram fudbal, kada sam imao pet, ili šest godina. Konačno sam ga ispunio i to je izuzetno. Znao sam da ću ga postići, ali kad sam dao taj gol, vratilo mi se toliko uspomena kad sam bio dečak i sanjao o ovom trenutku. Nisam emotivan tip, ali ovo je zaista nešto posebno za mene i moju porodicu - objasnio je Aleksandar Mitrović.

Fulam ove sezone vodi borbu za opstanak u eliti, nalaze se u zoni ispadanja, imaju veliki problem sa efikasnošću jer su na 23 utakmice dali samo 30 golova. Trener Skot Parker je sklonio Srbina na klupu, hoće li ga vratiti videćemo u nedelju, kada Fulam gostuje Aston Vili.

Aleksandar Mitrović
foto: EPA

Da se pitaju navijači Fulama, Aleksandar Mitrović bi morao da dobije šansu u narednih deset utakmica, jer je to njihova želja, koju su podelili na svim zvaničnim Tviter, Fejsbuk i Instagram stranicama kluba.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja