PUKLO PRIJATELJSTVO! Mihajlović KRITIKOVAO selektora Italije!
Foto: AP

zbog reprezentacije

PUKLO PRIJATELJSTVO! Mihajlović KRITIKOVAO selektora Italije!

Fudbal -

Trener Siniša Mihajlović bio je nezadovoljan tretmanom selektora Italije Roberta Mančinija prema fudbaleru Bolonje Roberto Sorijano.

Sorijano je dobio poziv od selektora Mančinija za martovske utakmice Azura, ali na tri meča vezista Bolonje bio je samo na tribinima što je bio povod za Mihajlovića da kritikuje dugogodišnjeg prijatelja.

- To što je Sorijano bio sve tri utakmice na tribinama zasmetalo je možda čak više meni nego njemu. Neko ko se pokaže kao najbolji vezni fudbaler Italije (devet golova i šest asistencija ove sezone) ne može da provede tri utakmice van protokola dok su pojedinci koji imaju dve utakmice u nogama ispred njega. Italija je igrala sa Severnom Irskom, Bugarskom i Litvanijom i protiv takvih rivala Sorijano je morao da dobije makar 15 minuta, da ima bilo kakav povod za zadovoljstvo. Umesto toga - ništa. Svaki fudbaler koji je pozvan zaslužuje makar simboličnu šansu - rekao je Mihajlović. Mihajlović je istakao da neće imati problema i da Mančiniju u lice kaže šta mu "zamera".

- Ukoliko Roberto nije pokazao da zaslužuje minute mogao je makar da se nađe na klupi. Da sam bio na mestu Sorijana vratio bih se kući, uz svo poštovanje Mančinija i reprezentacije. Još nisam rekao Mančiniju svoj stav, ali nemam problema s njim. Kažem to sada i ne kajem se. Način na koji se odnosio prema njemu... Bilo bi bolje da ga nije pozvao i da je Sorijano ostao da trenira sa nama - podvukao je Mihajlović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track