EUFORIJA NA MARAKANI: Titula je lepa, ali pobeda u derbiju - e to je prava stvar!
Foto: @starsport

U susret 164. večitom derbiju

EUFORIJA NA MARAKANI: Titula je lepa, ali pobeda u derbiju - e to je prava stvar!

Fudbal -

Bliži nam se Večiti derbi, 164. po redu i euforija kod ljubitelja fudbala u Srbiji dolazi do vrhunca.

Kakva god da je trenutna situacija u srpskom fudbalu, radi se o utakmici sa neverovatnom istorijom, koju su igrali najveći fudbaleri sa prostora bivše Jugoslavije, a mnogo je onih kojima karijera prođe u želji da jednog dana zaigraju baš na utakmici Crvene zvezde i Partizana.

Među njima se ne nalazi i Nenad Kovačević, nekadašnji reprezentativac Srbije i fudbaler Crvene zvezde, koji je svoju ekipu u Večitom derbiju predvodio i kao kapiten. Nenad je za Meridian sport priznao da redovno gleda utakmice crveno-belih i da ga raduje put kojim ide aktuelni šampion Srbije.

– Naravno, koga ću da pratim ako ne Zvezdu?! Srećan sam što sve ide kako treba. Miloje je napravio neverovatnu stvar… Evropa, dva puta Liga šampiona. Deki nastavlja tim putem, mislim da se Zvezda vraća na put stare slave. Naravno ni to nije lako, mora da se konstantno dokazuje iz sezone u sezonu. Ali, pratim Zvezdu i u domaćem šampionatu. Nadam se da će ovakva situacija što pre proći, da možemo sa tribina i sa navijačima da pratimo Zvezdu – rekao je Kovačević za Meridian.

Popularni Piksi je poručio da nema lepše stvari od osvajanja titule u Super ligi u sezoni u kojoj si bio bolji i u međusobnim duelima protiv večitog rivala. Crvena zvezda ima priliku da se odvoji na 12 poena prednosti i znatno približi novom peharu.

– Šteta što je takva situacija, kao što sam već rekao, da neće biti te atmosfere koja prati svaki derbi i svaku veliku utakmicu. Znate šta, uzeti titulu je prelepo, ali, uzeti titulu i u toj sezoni biti bolji u dvomeču sa Partizanom je stvarno nekako kompletirana situacija. To verovatno razmišljaju Partizan i njegovi igrači, što je sasvim opravdano – rekao je Kovačević i dodao:

– Zvezda ima prednost, ali Partizan igra sjajno, nadam se da će ova sezona biti ono što sam rekao. Da se jedna uspešna sezona sa trofejom kruniše pobedom u derbiju. Tako da, šta drugo da prognoziram osim pobede Zvezde? – upitao se Kovačević na kraju razgovora.

Bivši vezista je dres Zvezde nosio od 2002. do 2006. godine kada je pojačao francuski Lens, zatim i u toku sezone 2011/12. Sa trofejnim beogradskim klubom je osvojio dve titule prvaka države, kao i jedan nacionalni Kup.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track