ZA GINISA Crvena zvezda među 4 kluba na svetu koji nisu izgubili utakmicu u ligi! A, na Marakani crveno-beli bez poraza 71 meč!
Foto: Printskrin

ČUDESNA SERIJA

ZA GINISA Crvena zvezda među 4 kluba na svetu koji nisu izgubili utakmicu u ligi! A, na Marakani crveno-beli bez poraza 71 meč!

Fudbal -

Pored srpskog šampiona još samo Rendžers, Sporting i Slavija iz Praga ne znaju za poraz u svojim ligama ove sezone

Neverovatni statistiku imaju fudbaleri Crvene zvezde ove sezone. Podatak na koji su sigurno najviše ponosni je da se nalaze među samo četiri ekipe koje ove sezone nisu doživele poraz u nacionalnim šampionatima. Uz crveno-bele ovim podatkom mogu da se podiče još samo škotski Rendžers, portugalski Sporting i češka Slavija.

Treba reći da je tim iz Glazgova već osvojio titulu, koja se čekala punu deceniju. Ostali, među njima i Crvena zvezda su na dobrom putu da trijumfalno završe sezonu. Od 55 članica UEFA samo četiri kluba mogu da se podiče ovim impozantnim učinkom, što je podatak vredan poštovanja i pažnje.

Crvena zvezda je odigrala ukupno 30 utakmica, ostvarila 28 pobeda, uz samo dva remija, bez poraza, uz gol razliku 83:13. Na svom kontu imaju 86 bodova. Jedine dve nerešene utakmice crveno-beli su upisali protiv "večitog rivala" Partizana 18. oktobra u gostima, i kod kuće na Marakani, sedam dana kasnije, protiv Javora iz Ivanjice 25. oktobra.

Crvena zvezda, Partizan, večiti derbi
foto: @starsport

Rendžers je teoretski već osvojio titulu u Škotskoj sa 20 bodova više od najvećeg rivala Seltika. "Policajci" iz Glazgova pod vođstvom Stivena Džerarad upisali su 28 pobeda iz 33 utakmice, uz pet remija i gol razliku 78:10. Sporting je lider prvenstva Portugala, imaju osam bodova viška u odnosu na šampiona Porto. Pod komandom trenera Rubena Amorima upisali su na 25 utakmica, 20 pobeda i pet remija, uz gol razliku 47:12. Zeleno-beli deo Lisabona čeka titulu od 2002. godine.

Slavija iz Praga je već godinama dominantna u Češkoj, u pohodu su na treću uzastopnu titulu. Odigrali su 24 utakmice, zabeležili 20 pobeda i četiri remija, a gol razlika je 70:15. Trener Jindrih Trpišovski i njego tim imaju 14 bodova viša u odnosu na najvećeg rivala Spartu.

SRBIJA

Crvena zvezda

30 utakmica 28 pobeda 2 remija

ŠKOTSKA

Rendžers

33 utakmice 28 pobeda 5 remija

PORTUGAL

Sporting

25 utakmica 20 pobeda 5 remija

ČEŠKA

Slavija

25 utakmica 20 pobeda 5remija

Neosvojiva tvrđava - vezali 71 meč bez poraza

Dom fudbalera Crvene zvezde, stadion "Rajko Mitić" u pravom smislu reči nosi nadimak "Neosvojiva tvrđava".

Crveno-beli su na popularnoj Marakani zabeležili neverovatan učinak! U 71 meču zabeležili su 66 pobeda i samo pet remija. Bez poraza!

Kurir sport / Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track