LEPOTA FUDBALA JE KADA ZVEZDA OSVOJI EVROPU! Legendarni fudbaler Superligu smatra ogromnom DISKRIMINACIJOM!
Foto: Profimedia

BEZ DLAKE NA JEZIKU

LEPOTA FUDBALA JE KADA ZVEZDA OSVOJI EVROPU! Legendarni fudbaler Superligu smatra ogromnom DISKRIMINACIJOM!

Fudbal -

Ne stišavaju se reakcije na osnivanje i propast Superlige Evrope.

Oglašavaju sere mnogi fudbaleri širom sveta,a jedan od njih je i legendarni Didije Drogba bivši golgeter Čelsija i Olimpika iz Marseja.

Drogba nije krio svoje protivljenje osnivanju ovakve lige.

Promocija, ispadanje, nepredviđeni rezultati, to je ono što unosi emocije u igru. Zajedništvo igrača i navijača, to je ono što čini igru lepom – napisao je on na Tviteru.

Onda je čak pomenuo i Crvenu zvezdu.

Iako je veliki navijač Olimpika iz Marselja, za njega je bilo fascinantno i inspirativno da neko sa Balkana uzme titulu u najjačem takmičenju u Evropi. Potkrala mu se greška pa je ulinkovao košarkaški umesto fudbalskog kluba, ali mu pristalice crveno-belih neće zameriti.

"To da mala Grčka pobedili veliki Portugal pre nekoliko godina, to kada Crvena zvezda pobedi moj Olimpik Marsej, čak i kada Lester vredno radi kako bi osvojio Premijer ligu ispred "velike četvorke", to je ono što čini fudbal prelepom igrom", objasnio je Drogba.

Takmičenje zamišljeno kao Superliga Evrope Drogba smatra velikom diskriminacijom.

"Zamislite kada sve ovo ne bi bilo moguće, jer timovi ne bi mogli da se sastanu iako igraju istu igru. To je diskriminacija, drago mi je što ovo projekat nije ostvaren zbog dobrobiti fudbala" zaključio je legendarni fudbaler

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track