ŠOK OTKRIĆE ŠPANACA Šampion Superlige bi dobio 600.000.000, ali samo ako bi to bili Real ili Barselona! VAŽNO JE KAKO SE ZOVEŠ!
Foto: Printscreen

NEVEROVATNO

ŠOK OTKRIĆE ŠPANACA Šampion Superlige bi dobio 600.000.000, ali samo ako bi to bili Real ili Barselona! VAŽNO JE KAKO SE ZOVEŠ!

Fudbal -

Ugledni španski list Mundo Deportivo objavio je danas šokantne detalje dogovora koji su Real Madrid i Barselona imali sa Superligom Evrope.

Podestimo, 12 velikih evropskih klubova (Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Mančester junajted, Liverpul, Mančester siti, Čelsi, Arsenal, Totenhem, Juventus, Milan i Inter) osnovalo je u nedelju Superligu Evrope, zatvoreno takmičenje koje predstavlja pandan Ligi šampiona. Nakon enormnog pritiska fudbalske javnosti, navijača, igrača, trenera, vlada, nacionalnih saveza... samo 48 sati nakon osnivanja liga je doživala potpuni krah, jer su engleski klubovi odlučili da izađu iz projekta. U sredu su isto učinili i Inter, Milan, Atletiko Madrid.

Od ovog projekta zvanično nisu odustali samo Juventus, Real Madrid i Barselona, a kada vidite šta im je obećano biće vam jasno i zašto...

Španci otkrivaju da bi šampion Superlige dobio oko 600 miliona evra, ali samo u slučaju ako bi to bili Real Madrid ili Barselona. Ostali klubovi ne bi dobili toliki novac za titulu, jer visina nagrade na zavisi od rezultata već od imidža kluba.

100 evra, novac, novčanice, evri
foto: Profimedia

Naime, Mundo piše da bi klubovi na kraju sezone podelili 7,5 milijardi evra, a taj iznos bi se iz sezone u sezonu povećavao i prešao bi 10 milijardi. Taj novac delilo bi 20 klubova, a iznos bi zavisio od vrednosti brenda, uticaja na društvenim mrežama... Rezultat ne bi bio najbitniji.

Čak i iznos koji dobijaju za učešće (3,5 milijarde evra) deli se klubovima osnivačima po kategorijama. Barsa i Real su svrstani u prvu kategoriju i dobili bi po 600 miliona, sledeća četiri kluba bi dobila po 350 miliona, klubovi od 6. do 9. mesta po važnosti dobili bi po 225 miliona, dva kluba bi dobila po 112, a tri po 100 miliona.

Srećom, od ove priče očito neće biti ništa, jer je Superliga za bogate doživela potpuni debakl samo 48 sati nakon osnivanja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track