ZVEZDO, IMAŠ SREĆE ZBOG OGROMNE ZALIHE Rad, Napredak i Lučani vezali 13 pobeda! Oni nisu za SRPSKU SUPERLIGU, nego za EVROPSKU!
Foto: Kurir/ Ž. M.

CIRKUS

ZVEZDO, IMAŠ SREĆE ZBOG OGROMNE ZALIHE Rad, Napredak i Lučani vezali 13 pobeda! Oni nisu za SRPSKU SUPERLIGU, nego za EVROPSKU!

Fudbal -

Trio fantastiko ekipa koje se bore za opstanak u ovdašnjoj ligi u boljoj formi od Bajerna, Reala, Juventusa, Atletika...

Da je prvenstvo Srbije počelo pre mesec dana, po titulu bi jurili Rad, Mladost i Napredak! Tri ekipe koje se bore za opstanak nalaze se u seriji od 13 pobeda! To se ni u jednoj ligi sveta nikada u istoriji fudbala nije desilo!

Čini se da su pomenuti klubovi prešli igricu u Superligi Srbije i da je za njih zapravo Superliga Evrope. Pošto ovde nemaju dostojne rivale, mogli bi da se okušaju s Realom, Juventusom, Atletikom, Arsenalom... Mada, i tu su u prednosti, pošto se nalaze u mnogo boljoj formi od pomenutih giganata.

Renesansa klubova poklapa se s finišom sezone. Očito su bili najbolji kada je to najpotrebnije. Lagano su preslišavali sve rivale, a posebno su imali uspeha protiv ekipa iz gornjeg doma tabele. Tako su ko od šale padali Vojvodina, TSC, Spartak, Proleter...

Radnički Niš, Radnički, Mladost, Mladost Lučani
foto: FK Radnički Niš

Mladost iz Lučana (pet vezanih pobeda) sada je došla na samo jedan bod od petog mesta! Biće zanimljivo videti da li će i do kraja sezone biti u ovakvoj formi, pošto su već izvesno osigurali mesto u eliti. Rad i Napredak (po četiri vezane pobede) nalaze se na pozicijama 11. i 13, pa će oni morati da nastave u pobedničkom stilu kako bi osigurali opstanak. Prva ekipa ispod crte ima čak 40 bodova, što je još jedna potvrda preporoda klubova s dna u poslednjih mesec dana!

Skener 33. kola Superlige

Broj utakmica u kolu: 10

Broj dosuđenih penala: 7

Učinak timova od 12. do 16. mesta: 5 pobeda, 1 remi, 0 poraza

Učinak timova od 3. do 7. mesta: 0 pobeda, 1 remi, 5 poraza

Golman Zlatibora primio smešan gol

Da se upotpuni prethodno kolo Superlige, pobrinuo se golman Zlatibora koji je na meču protiv Pazara primio gotovo neverovatan gol. Naime, njemu je lopta prošla kroz ruke sa više od 25 metara i završila u mreži za pobedu gostiju.

Ovim trijumfom Novi Pazar je došao do tri zlata vredna boda u borbi za opstanak, dok je Zlatibor odavno ispao iz lige.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track