ŠOKANTNI DETALJI O SMRTI MARADONE: Lekarima preti 25 godina robije zbog UBISTVA iz nehata
Foto: Tviter

završeno veštačenje po nalogu vlade

ŠOKANTNI DETALJI O SMRTI MARADONE: Lekarima preti 25 godina robije zbog UBISTVA iz nehata

Fudbal -

Od 25. novembra prošle godine kada je saopšteno da je preminuo, smrt legendarnog fudbalera Dijega Armanda Maradone i dalje je, kao što je usostalom bio i život slavnog Argentinca, glavna tema u medijima.

Priča se o tome, da je neadekvatno lečen i istražuje se ko je odgovoran za to što je posle operacije odveden u kuću bez adekvatnih uslova za dalji oporavak. Leopoldo Luke i Avgustina Kosačo koji su bili odgovorni za lečenje najboljeg fudbalera sveta svih vremena, sve je izvesnije, biće uskoro na optuženičkoj klupi. Njima se na teret stavlja zanemarivanje pacijenta u procesu oporavka i njege - što je dodatno uticalo na naglo zdravstveno pogoršanje i smrt.

Ugledni argentinski TV kanal Todo Notisijas imao je uvid u spise koji su izdali sudski lekari i koji u još teži položaj stavljaju Lukea i Kosačo. Njih dvoje mogli bi, u svetlu novih dokaza, da odgovaraju za ubistvo iz nehata za šta im po argentinskim zakonima preti izmđu osam i 25 godina zatvora.

Argentinska Vlada je bila inicijator dodanog veštačenja Maradonine smrti, a izveštaj kaže da je "El Pibe" umro od srca i hroničnih problema koje je imao sa bubrezima i jetrom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track