PARTIZAN PONOVO ODNEO POBEDU IZ NOVOG SADA: Sveta Marković dva puta tresao mrežu, crno-beli produžili muke Proleteru! VIDEO
Foto: Starsport

SUPERLIGA

PARTIZAN PONOVO ODNEO POBEDU IZ NOVOG SADA: Sveta Marković dva puta tresao mrežu, crno-beli produžili muke Proleteru! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su danas Proleter sa 3:1, u 34. kolu Super lige Srbije.

Golove za crno-bele na gostovanju u Novom Sadu dali su Svetozar Marković u 18, Lazar Marković u 76. i Miloš Jojić u 90. minutu.

Pogodak za Proleter u 79. minutu postigao je Milan Mirosavljev.

Partizan je drugi na tabeli sa 86 bodova.

Crvena zvezda ima devet više i utakmicu manje, i večeras protiv Vojvodine imaće priliku da obezbedi titulu.

Proleter je nastavio loš niz i nalazi se na 14. mestu, jednom iznad zone ispadanja sa 43 boda.

Rad je mesto ispod sa bodom manje.

1 / 5 Foto: Starsport

Tok meča:

Kraj!

91. minut - GOOOOOOOL! Posle sjajnog prodora Asana do lopte je došao Natho koji je nesebično dodao do Jojića kome nije bilo teško da pogodi praznu mrežu gola domaćih.

90. minut - Utakmica je produžena za tri minuta.

85. minut - Gosti su preuzeli inicijativu i krenuli su u napad, posle onog gola osetili su da mogu bar do boda.

78. minut - GOOOOOOOOL! Mirosavljev postiže pogodak za domaće posle užasne reakcije odbrane Partizana, tačnije Banjaka i Markovića. Ipak, gol je prepisan Sveti Markoviću, tačnije autogol.

76. minut - GOOOOOOOOL! Lazar Marković je sjajno pogodio na asistenciju Bibrasa Natha.

69. minut - SJAJNA PRILIKA ZA CRNO - BELE! Asano je fantastično šutirao iz prve. Lopta je išla pod prečku, ali je Vasiljević sjajno intervenisao i izbacio loptu u korner.

Partizan, Proleter
foto: Starsport

67. minut - Domaći vrše izmene, krenuli su na sve ili ništa.

60. minut - japanc Asano preti tek što je ušao u igru, deluje da je veoma raspoložen.

58. minut - Četvorostruka izmena u Partizanu. U igri su Natho, Asano, Holender i Marković umesto Jovića, Štulića, Pavlovića i Stevanovića.

48. minut - Proleter je prvi pripretio u nastavku preko Živojinovića, ali je lopta otišla preko gola.

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

45. minut - Okončan je prvi deo igre.

40. minut - Izgledna prilika za Jojića iz slobodnjaka, ali je pogodio samo živi zid.

Partizan, Proleter
foto: Starsport

30. minut - Prilika za Proleter, Banjak je zakačio ubačenu loptu koja je prohujala pored stative. Biće korner za domaćina.

23. minut - Najbolja prilika za domaće. Marković je zakasnio, probao je napadač domaćih da pogodi kontra ugao pod raklje, ali lopta je prošla tik pored prečke Partizana.

21. minut - Dve sjajne šanse za Partizan. Probao je Miljković najpre, ali je sa linije loptu izbacio igrač Proletera, u nastavku je iz kornera probao Banjak glavom, ali je lopta prošla tik pored stative gola domaćih.

18. minut - GOOOOOOL! Partizan vodi u Novom Sadu golom Svete Markovića koji je pogodio posle centaršuta Jojića iz prekida. Gol je dosta sličan onom od pre nekoliko dana na meču protiv Vojvodine.

11. minut - Prva prilika za Partzan. Posle druge lopte probao je Marković iz mrtvog ugla, ali lako je to odbranio golman domaćih.

9. minut - Posle greške odbrane Partizana do lopte je došao Filip Knežević koji je oprobao šut, ali lopta ide pored leve stative gola domaćih.

8. minut - Za sada se igra dosta oprezno na obe strane. Bez konkretne šanse i šuta u dosadašnjem delu igre.

1. minut - Utakmica je počela.

Partizan, Proleter
foto: Starsport

Sastavi:

Proleter: Vasiljević – Milošević, Marjanović, Ilić, Kovačević – Pejić, Joković – Knežević, Živojinović, Kojić – Ivanović

Partizan: Popović – Miljković, S.Marković, Banjak, Urošević – Šćekić, Jojić – F.Stevanović, Pavlović, Jović – Štullić.

Šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević ističe da lično ne voli da igra protiv ekipa koje su uoči meča promenile trenera, kao što je to ovoga puta slučaj sa Novosađanima:

’’Proleter nije u dobroj formi u poslednje vreme, a bili su stabilni u većem delu sezone. Izuzetno smo oprezni u svakom smislu te reči. Lično ne volim kada ekipa sa kojom igramo promeni trenera. Znamo koje igrače imaju i na koji način mogu da igraju, ali nam je to u suštini problem. Idemo spremni, nije mi uopšte teško da motivišem ekipu. Motivisani smo na svakom treneru, to se pokazalo protiv Mačve, Radničkog, Spartaka... Maksimalno smo motivisani. Bilo bi ponižavajuće da neko ko obuče dres Partizana nije maksimalno motivisan.’’

Meč 34. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Proletera i Partizana igra se u četvrtak 29. aprila 2021. godine, sa početkom u 16:55 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track