Ivanović: Remete nas zvižduci Stojkoviću

Reakcije

Ivanović: Remete nas zvižduci Stojkoviću

Fudbal -
Postoji još mnogo stvari koje moramo bolje. Ovo je mlada ekipa u stvaranju, potrebno je razumevanje, jer ništa ne može preko noći, rekao je kapiten srpskog tima

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović bio je zadovoljan igrom ekipe protiv Republike Irske (0:0), ali smatra da neke nefudbalske stvari, kao što je zviždanje Stojkoviću, i te kako utiču na igru pojedinaca na terenu.

"Ušli smo u utakmicu sa mnogo želje i trčanja. Odigrali smo tvrdo i u grču. Pod nekim opterećenjem smo bili da moramo da postignemo gol. Ne kažem da nismo želeli, ali potreban je još jedan korak da počnemo sa postizanjem golova. Taktički smo ispunili zahteve selektora. Postoji još mnogo stvari koje moramo bolje. Ovo je mlada ekipa u stvaranju, potrebno je razumevanje, jer ništa ne može preko noći. Moramo da verujemo, jer samo uz rad možemo da napredujemo i budemo bolji", rekao je Ivanović i dodao da je očekivao mnogo veću posetu na tribinama stadiona Crvene zvezde.

"Očekivao sam veću posetu, ali dolazak publike zavisi od naših igara i rezultata. Trenutno smo u situaciji da moramo da zaslužimo da gledaoci dođu i podrže nas".

On se osvrnuo i na zvižduke saigraču, golmanu Stojkoviću, rekavši da u takvoj atmosferi niko ne može da bude ravnodušan.

"Vraćamo se na neke loše stvari. Negativna atmosfera, u takvoj niko ne može da bude ravnodušan. Tada niko ne može da pruži maksimum. Bili smo u grču zbog nekih stvari koje nisu fudbalske, ali to možemo da promenimo našom dobrom igrom".

U svakom slučaju, kapiten "orlova" veruje da Srbija ima dobre šanse u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

"Kvalifikacije su duge i teške, trajaće skoro dve godine. Mlađi igrači bi trebalo da sazru u njima. Ostale ekipe u našoj grupi su izjednačene i svaka ima unutrašnjih problema. Uvek sam optimista bez obzira na sve i očekujem dobre igre celog tima", objasnio je Ivanović i dodao da će se formacije menjati po potrebi.

"Selektor Mihajlović će odlučivati o tome, ali će mnogo toga zavisiti i od protivnika", zaključio je Ivanović koji je protiv Iraca igrao desnog beka.

Napadač srpske reprezentacije Dejan Lekić izjavio je posle utakmice da igra nije bila baš sjajna , ali i da naši reprezentativci nisu imali dovoljno sreće u pojedinim momentima. On veruje da će ekipa izgledati mnogo bolje kada počnu zvanične utakmice, odnosno kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

"Nije bilo baš sjajno. Nedostajala nam je realizacija. Pokušali smo to da sprovedemo u delo, ali opet nismo imali sreće. Na treninzima smo radili na realizaciji, ali na utakmici nismo uspeli da postignemo gol. Drugo poluvreme je bilo malo bolje, ali smo i dalje slabi u završnici. Međutim, sve ide kako treba i nadam se da će u kvalifikacijama biti bolje", poručio je Lekić.

On je posle dve i po godine ponovo zaigrao na stadionu Crvene zvezde.

"Normalno je da mi je drago kad god istrčim na "Marakanu", iznenađen sam slabom posetom, ali verujem u navijače kada počnu kvalifikacije".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track