FUDBALSKI BOG IMA SAMO JEDNO IME: Marko Pantelić o boravku u Herti i Ajaksu
Foto: Damir Dervišagić

Prisetio se igračke karijere

FUDBALSKI BOG IMA SAMO JEDNO IME: Marko Pantelić o boravku u Herti i Ajaksu

Fudbal -

Marko Pantelić, v.d. predsednika Fudbalskog saveza Srbije i danas je najbolji srpski strelac koji je ikada igrao u Bundesligi sa 45 golova.

Pantelić je zbog toga postao heroj navijača Herte, koji su na jednoj utakmici istakli zastavu sa porukom "Fudbalski bog ima samo jedno ime - Marko Pantelić".

- Nemačka je zemlja u kojoj sam sazreo i kao igrač i kao čovek. Pre toga sam formirao porodicu, a u Berlinu smo supruga i ja dobili i drugo dete. Nemačka, Herta, Berlin - zemlja, klub i grad, vezali su me za sebe. Rekord je sigurno lep kada se napravi, počastvovan sam što sam to doživeo. Verujem da će u budućnosti naići neko, možda i momci koji trenutno igraju u reprezentaciji, da li Mitrović, Jović ili Vlahović, i srušiti taj rekord - rekao je Pantelić u intervjuu za Sportski žurnal.

Pantelića veoma cene i u Ajaksu, pošto je izabran u idealni tim svih vremena ekipe iz Amsterdama, iako je proveo samo jednu sezonu u dresu "Kopljanika".

- Ajaks - kad se samo ime pomene, prolazi jeza... Klub koji ima mesto duboko u mom srcu i ta konekcija sa ljudima tamo i sa navijačima koja je ostvarena u jako kratkom periodu a postoji i danas, nešto je fenomenalno. Zahvalan sam što sam bio deo velike familije kao što je Ajaks. To je veza koja je uspostavljena za jako kratko vreme, ali je neraskidiva.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track