30 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE NAŠ FUDBAL UMRO! Ostaće te u potpunom ŠOKU kada pročitate šta se sve MULJA I NAMEŠTA!
Foto: Ilustracija

Superliga

30 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE NAŠ FUDBAL UMRO! Ostaće te u potpunom ŠOKU kada pročitate šta se sve MULJA I NAMEŠTA!

Fudbal -

Posle 120 godina, mnogo uspona i padova, još više slavlja i suza, s tugom se opraštamo od srpskog fudbala. Najpopularniji sport na svetu proteklog vikenda sahranjen je u Srbiji.

Donosimo vam 30 razloga zbog koji nam je fudbal otišao na drugi svet.

1. Dvocifren broj nameštanja sa kojima više nije mogao da se izbori.

2. Tri tima sa dna tabele, u subotu, gaze svoje rivale koji su iz gornjeg dela tabele i dolaze do pobeda - 4:2, 4:1, 3:0.

3. Napredak u seriji od šest pobeda. Šta drugo reći na to?! Što bi rekli Kruševljani, baš su se ozbiljno pojačali. Dodaćemo - van terena, očito.

4. Proleterova kunjava. Tim iz Novog Sada žalio se što njegovi talenti nisu u mladoj reprezentaciji. Ovaj tim izgubio je 10:0 na gostovanjima Pazaru i Napretku. Meč u Novom Pazaru je posebno bio spektakularan. Pogledajte golove na Jutjubu.

5. Prepošteni Javor. Ivanjičani su jadni, jedini klub u ligi koji može da odigra nerešeno. Bar kako kaže njihov trener. Iskreno nam ih je žao. Posebno kada se setimo meča Javor - Novi Pazar.

Napredak, Kruševac, stadion, stadion Mladost, Mladost
foto: Printskrin

6. Kada smo kod Javora i Pazara, njihovom utakmicom i počela je velika lakrdija. Sudija Ilić je jezivom odlukom u 90. minutu poništio čist gol Pazaru i to tako što je, kada je video da lopta ulazi u mrežu, izmislio prekršaj.

7. Heroji iz Lučana. Oni su prešli igricu. Dovoljno je reći da bi poligraf eksplodirao kada bi glavni u ovom klubu bili priključeni na tu spravu.

8. Vaskrsnuće Rada. Krenulo je sve laganom pobedom nad Radnikom, a nastavilo se protiv Voše, Zlatibora...

9. Trener Spartaka se sprda izjavom: "Imamo problem sa vremenskim uslovima u poslednje četiri utakmice. Vetar je stalno protiv nas i kako god da okrenemo stranu, on opet ide protiv nas." P. S. Sećamo se dobro koji je tim izveo ovaj čovek protiv Napretka.

10. Trener Napretka već zna da su pobedili Mladost iz Lučana, pošto kaže da su 99,9 odsto obezbedili opstanak.

11. Za opstanak u ligi biće neophodno više od 50 bodova - to nema ni u jednoj ligi sveta. Primera radi, slavni Arsenal bi sa 49 bodova (koliko ima u Premijer ligi) verovatno ispao iz Superlige Srbije.

12. Takmičenje od 20 timova unapred je bilo osuđeno na propast.

13. Apsurd - nigde, ni u jednoj ligi sveta ovo ne postoji - 6. tim na tabeli ima gol razliku 42:57. U pitanju je Mladost.

14. Novak Simović sudi već dva puta zaredom Voždovcu i, gle čuda, na oba meča im svira po jedan jedanaesterac.

15. Treneri - poltroni. Potencijalni učesnici nečasnih radnji, likovi bez karaktera i morala i veliko zlo ovdašnjeg fudbala.

16. Izvođenje kombinovanih timova, mladih igrača, rezervista, a sve u skladu s tim ko im je rival.

17. Srđan Jovanović, najbolji srpski sudija, doskoro nije sudio nijednu bitnu utakmicu. Jasno i zbog čega.

18. Skandali sudija na svakom ćošku. Penali zbog kojih se smeje cela Srbija. Mnogo ih je, da ne nabrajamo sve.

19. Opravdanja klubova - svi su u potpunom čudu, pa oni su oličje poštenja, ali bezobrazni mediji svašta pišu...

20. Smehotresni pomoćni sudija sa meča Napredak - Čukarički izmišlja tri ofsajda gostiju za šest minuta?! U razmaku od 61. do 67. minutu se dešava lakrdija.

21. Utakmice poslednja dva kola ne igraju se u isto vreme?!

Superliga
foto: Printskrin

22. Sumanute promene kvota na kladionicama koje se ne dešavaju ni u jednoj ligi sveta. Ujutru kvota na domaćina 7,50... A već posle nekoliko sati trijumf domaćina plaća 1,30.

23. Bukmejkeri zbog ogromnih uplata izbacili iz ponuda brojne mečeve Superlige, kao po pravilu uvek bi pobeđivao tim kome bi bili potrebni bodovi za opstanak.

24. A tek Prva liga Srbije?! Pa, ono što se tamo dešava je poseban nokaut fudbalu.

25. Borac i Jagodina zbog nameštanja kažnjeni oduzimanjem po šest bodova. U prevodu, toliko košta da namestiš utakmicu i budeš otkriven u tome.

26. Komesar za integritet FSS, ipak, sve objasnio: "Nisu bila nameštanja, nego neregularnosti." Sada nam je sve jasnije, zar ne?

27. Borac na meč protiv Radničkog došao sa celim timom, a u protokol stavio samo sedam igrača. Jedan se "povredio" na početku meča, pa je sudija morao da svira kraj već posle deset minuta utakmice.

28. Predstavnici klubova izjavljuju: "Padovi kvota u našoj ligi su normalna stvar i dešavaju se u svakom kolu." Da pojasnimo, padovi kvota nisu normalna stvar u normalnim ligama.

29. Sramni penal u režiji Danila Grujića na meču Radnički Pirot - Trajal. Po završetku utakmice Grujić je ispraćen sa terena kroz špalir fudbalera domaćina koji su mu aplaudirali. Zaslužio je.

30. A koliko toga je namešteno "uspešno" da se za to i ne zna van uskog kruga ljudi?!

Kurir sport / Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track